Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Cum putem transforma un beci intr-o incapere pentru distractia intregii familii

Pentru multe persoane folosirea beciului in alt scop decat pentru depozitarea alimentelor ori a lucrurilor de care nu mai avem nevoie reprezinta ceva de neconceput. Asta pentru ca in subconstientul lor asociaza beciul cu un loc intunecos, umed si care nu miroase foarte… placut. Ei bine, lucrurile nu stau chiar asa, iar asta pentru ca daca tinem cont de cateva sfaturi simple si avem rabdare sa amenajam beciul, atunci putem sa il transformam intr-un loc ideal pentru distractia intregii familii.

Majoritatea sfaturilor de care tu trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa amenajezi un beci se refera in special la igiena locului si la crearea unui mediu locuibil. Practic va trebui sa transformi pivnita dintr-o incapere intunecata, umeda si murdara in una luminoasa si in care sa te simti cat se poate de bine. Putem privi beciul ca pe o mica oaza de relaxare, departe de galagia din casa.

In ce poate fi transformat beciul? Poti sa il amenajezi ca pe o camera pentru oaspeti (dupa cum spuneam, fiind o incapere separata de restul casei acestia vor avea liniste si nu vor fi deranjati), intr-o micuta „sala” de cinema, o sala de jocuri, un loc de joaca pentru cei mici (in cazul in care ai copii sau vin la voi in vizita prieteni care au copii), iar exemplele pot continua. Practic numarul de posibilitati este unul foarte mare. Singura limita pe care tu o ai este imaginatia ta.

Daca te-ai hotarat ca e timpul ca si tu sa transformi beciul intr-un spatiu locuibil, atunci tine cont de sfaturile pe care ti le vom oferi in randurile urmatoare.

Primul pas pe care tu trebuie sa il faci este sa cureti complet aceasta incapere. O sa faci o curatenie generala, urmata de o dezinfectare completa a sa. Dupa aceea va trebui sa zugravesti peretii intr-o culoare cat mai deschisa. In acest fel o sa oferi impresia unui spatiu mult mai mare decat este in mod normal. Poti apela la un mic truc pentru a face ca beciul sa para mai inalt, si anume sa zugravesti tavanul intr-o nuanta mai deschisa decat restul incaperii (de regula albul poate face minuni in acest caz).

Fiind vorba de o zona in care lumina lipseste cu desavarsire, va trebui sa apelezi la niste corpuri de iluminat puternice, care sa mai compenseze din acest neajuns. In cele mai multe cazuri o lumina calda puternica este suficienta. Corpurile de ilumint amplasate pe tavan sunt cele mai recomandate, insa foloseste-te din plin chiar si de celelalte categorii, deoarece te vor ajuta sa scoti in evidenta anumite zone.

Un alt lucru de care tu trebuie sa tii cont este folosirea unor materiale ignifuge si rezistente la umezeala, astfel incat sa scada foarte mult riscul de aparitie a mucegaiului sau igrasiei. Aceste materiale sunt ceva mai scumpe, dar daca ne gandim ca zona este una predispusa la astfel de probleme… cel mai bine este sa fim siguri ca facem totul bine de la bun inceput, pentru a nu avea probleme mai tarziu.

 

 

Related posts

Piticul din gradina ta

Adina Meyers

Cum amenajati un living in gradina?

Adina Meyers

Prosoapele – o soluție potrivită pentru un plus de culoare în baie

Adina Meyers