Acoperisul tip terasa, numit si acoperis plat, constituie o structura complexa destinata protejarii complete a cladirii impotriva infiltrarii apei rezultate din precipitatii si a umezelii din respectiva structura, dar si care respecta reglementarile cu privire la transferul termic prin aplicarea izolarii. In practica, orice acoperis cu unghi de inclinare de pana la 22° (aproximativ 40%) este considerat acoperis plat.

Acoperisul plat izolat cu vata minerala bazaltica indeplineste toate cerintele de mai sus, in plus ofera protectie antiincendiu, prevenind propagarea focului, vata minerala fiind un material neinflamabil cu punct de topire extrem de ridicat, de aproximativ 1000°C. Confortul cladirii este semnificativ imbunatatit, oferind si o buna izolare fonica. 

Daca urmeaza sa construiti o cladire cu acoperis terasa, apelati cu incredere la specialisti care vor realiza proiectul tinand cont de conditiile concrete ale cladirii.

In cazul in care cladirea are deja un acoperis plat si va doriti sa-l protejati de influentele factorilor externi, aveti neaparat nevoie de  izolatie care sa-i imbunatateasca performanta termica.

Grosimea optima si metoda de aplicare a izolatiei termice au la baza calculul pierderilor de caldura. Din calcul reiese si gradul de condens al vaporilor de apa, conform caruia, ulterior, veti determina si tipul foliei cu rol de bariera contra vaporilor de apa.

Pentru acoperisurile tip terasa se recomanda utilizarea materialelor dure, cu o rezistenta la compresiune adecvata. Noi va recomandam gama Smart Roof,  de la Knauf Insulation.

Placile de acoperis rigide din vata minerala bazaltica sunt concepute pentru urmatoarele tipuri de structuri:

– acoperisuri din structura metalica cu profile de tabla trapezoidala, beton monolit, elemente prefabricate sau alte structuri de sustinere, cu ancorare mecanica sau lipite cu adeziv (constructii noi sau renovate).

– acoperisuri din panouri termoizolante

– acoperisuri verzi cu strat vegetal extensiv (cu sarcina de pana la 400 kg/mp).

Produsele din vata minerala bazaltica Knauf Insulation sunt potrivite pentru diverse variante structurale de acoperisuri tip terasa.

Diferitele tipuri de produse prezinta caracteristici excelente cu privire la siguranta la foc, la transferul caldurii si la izolarea acustica.

Fiecare produs are o caracteristica diferita, unica, care se recomanda unei anumite utilizari. De aceea, este important sa se foloseasca produsul corespunzator tipului de trafic al acoperisului tip terasa: cu trafic, fara trafic sau trafic ocazional. Mai ulte detalii despre gama Smart Roof gasiti aici.

Related posts

Trucuri pentru un climat interior optim in timpul verii

Adina Meyers

3 lucruri surprinzătoare despre spuma izolatoare

Adina Meyers

Top 6 avantaje și dezavantaje ale folosirii plăcilor de travertin în proiectele de amenajări

Adina Meyers