Home

Cum poti transforma balconul într-un spațiu de relaxare

Balconul e probabil spațiul cel mai simplu de amenajat din întreaga locuință, datorită dimensiunilor reduse. Când te apuci de renovarea lui îți trebuie materiale bune și multă imaginație. Ai un balcon vechi, în care de obicei îți usuci rufele sau înghesui diverse obiecte? E păcat să-l ții doar pentru depozitare, când îl poți transforma într-un spațiu de relaxare. Cele mai plăcute dimineți sunt acelea în care îți bei cafeaua pe balcon și apuci să citești ceva înainte să pornești către serviciu.

Oricât de mic ar fi, balconul poate deveni colțul tău de rai. Opțiunile sunt nelimitate. Vrei să instalezi un hamac? E perfect! Vrei să te retragi ca să poți lucra un pic în liniște? Balconul va fi biroul tău de acasă. Îți lipsesc ieșirile în natură? Aici poți amenaja o grădină verticală.

Dar mai întâi, trebuie să faci ceva cu parapeții aceia vechi și urâți, de pe care betonul a început să se macine. Dacă vrei să termini treaba repede și fără bătăi de cap, îți recomandăm să încerci mortarul pe bază de ciment Planitop Rasa & Ripara de la Mapei. Armat cu fibre sintetice, cu contracție compensată și priză rapidă, te va ajuta să repari și să finisezi foarte repede parapeții balconului.

Planitop este util și pentru:

– Repararea rapidă a zonelor degradate din beton, a muchiilor stâlpilor, grinzilor, zidurilor de sprijin, cornișelor, precum și a parapetelor balcoanelor.

– Finisarea rapidă a defectelor de pe suprafață ale elementelor din beton turnat, precum segregările, golurile rămase de la distanțieri, rosturi de turnare etc, înainte de vopsirea suprafețelor.

– Repararea și finisarea elementelor decorative din beton la clădirile civile, cum ar fi aticele sau alte elemente cu rol decorativ.

– Repararea elementelor prefabricate din beton.

Datorită aderenței puternice, rezistenței la flexiune și granulației fine, Planitop este foarte potrivit pentru finisaje.

Cum se aplică?

În primul rând, trebuie să pregătești suportul – respectiv parapeții balconului. Asta înseamnă că vei înlătura betonul deteriorat și în fază de dezagregare până când obții un substrat solid, rezistent și rugos. Eventualele lucrări de reparații precedente, care nu sunt perfect aderente, trebuie îndepărtate.  

Înainte de începerea reparațiilor cu Planitop Rasa & Ripara, trebuie să suprasaturezi suportul cu apă, si apoi să aștepți evaporarea apei în exces. Stratul suport trebuie să fie saturat cu apă, dar uscat la suprafață.

Apoi prepari mortarul, folosind  4,2 litri de apă la un sac de 25 kg. Pentru a facilita formarea unei paste fine uniforme, utilizează un mixer imersat sau o bormașină dotată cu un mixer cu spirală la o turație redusă pentru a evita înglobarea aerului în amestec. Evită prepararea produsului manual sau cel puțin folosește o spatulă pentru a presa mortarul de marginile recipientului astfel încât să îndepărtezi orice aglomerări formate.

Planitop Rasa & Ripara rămane lucrabil pentru aproximativ 15 minute de la +10°C la +25°C.

Aplicarea mortarului se execută cu mistria sau cu fierul de glet, fără cofrag, în straturi de la 3 mm până la 40 mm grosime. De îndată ce mortarul începe să inițieze priza, tamponează suprafața cu un burete umed.

Lucrarea va fi gata repede, iar tu te vei putea apuca de amenajarea balconului, dându-i destinația dorită. Spor la decorat!

 

Related posts

Peleți de îngrășământ eco din lână de oaie. Cum se folosește fertilizatorul- FOTO

Adina Meyers

Studiu Webdesk Agency: În 2020, românii își programează curățenia la domiciliu de pe telefon

Adina Meyers

Klaus Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile. Nu vor fi luate măsuri care să afecteze economia

Adina Meyers