Amenajari Interioare

Pod transformat în cămin la mansardă

Visul de a locui într-o locuință proiectată după propriile dorințe precum și provocarea oferită de posibilitățile de amenajare ale spațiul suplimentar din podul unei vile au constituit motorul acestui proiect de renovare din Craiova.

Fiind de profesie arhitect, proprietara acestei mansarde a fost dintotdeauna încântată de idea de a-și amenaja propriul cămin într-un astfel de spațiu pe care îl consideră special.

“În mansardă avem posibilitatea de a ne juca cu spațiul interior. Nu mai trăim în cuburi, trăim și pe înălțime. Avem scări de urcat, avem pante de acoperiș, jocuri de înălțimi și asta ne fascinează. Mansarda este altceva. Este un spațiu în care ne bucurăm că trăim, iar spațiul fiind special, ne face și pe noi să ne simțim speciali.” (Arhitect Adriana Niculescu)

Treptat, podul gri și întunecos a început să capete nuanțe de galben luminos. Structura inițială a podului s-a păstrat, la fel și coșurile de fum. O mică parte din elemente au fost înlocuite, restul s-au consolidat, renovarea podului dovedindu-se o soluție mai puțin costisitoare.

Rezultatul a fost pe măsura dorințelor, ba chiar mai mult, deoarece după mutare, proprietarii au început să experimenteze o varietate de efecte benefice.

Pe lângă apropierea de natură, admirarea zilnică a spectacolului cerului și a bucuriilor simple pe care ni le oferă anotimpurile, cel mai surprinzător efect a venit ca urmare a montării ferestrelor de mansardă VELUX – lumina naturală și efectele ei benefice asupra sănătății.

“Atunci când trăiești întru-un spațiu luminos ți se schimbă starea de spirit, se reglează somnul, începi altfel ziua. Mai multă lumină în casa înseamnă sănătate, o schimbare de stare emoțională; te simți mult mai bine”. (Vezi testimonialul complet aici).

Ferestrele VELUX amplasate mai sus iluminează interiorul în profunzime și creează acea legătură strânsă cu natura, dovedind încă o dată, cât de importantă și de benefică este revenirea la lucrurile simple.

Urmărește noutățile pe Facebook.com/VELUX și inspiră-te pe velux.ro. 

Related posts

Oaza de liniste langa Transfagarasan

Adina Meyers

Casă de vacanţă în apropiere de Bucureşti

Adina Meyers

Cele patru caracteristici principale care pot face diferenta dintre un televizor LED bun si unul mediocru

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe