Amenajare gradina Gradinarit

Cum poți întreține o pompă submersibilă pentru funcționare pe termen lung?

Pompa submersibilă este de mare ajutor într-o locuință la curte și nu numai. Însă, tu știi cum se întreține corect pentru a putea fi folosită pe termen lung, fără probleme? În continuare, îți vom prezenta câteva informații interesante despre pompele submersibile și despre modul în care le poți întreține pentru ca a le ajuta să funcționeze pe termen lung și să nu fie nevoie de înlocuirea lor la câțiva ani. Sperăm să găsești interesante aceste informații! 

În primul rând, îți vom vorbi despre întreținerea unei pompe submersibile. Primul pas care asigură o funcționare pe termen lung, fără probleme este montarea corectă a pompei. Astfel, este nevoie de un specialist care să se ocupe de acest pas și să se asigure că totul este în regulă. Mare atenție trebuie acordată etapei premergătoare imersiei pompei în lichid. În acea etapă, se va verifica riscul de pătrundere a apei în interior, ceea ce ar putea duce la un scurt-circuit. Dacă totul este în regulă, atunci se va verifica dacă nu cumva pompa funcționează în gol. 

În manualul de utilizare al pompei, vei regăsi termenul recomandat de producător pentru o verificare. Este de preferat ca operațiunea să fie realizată de o persoană calificată, iar eventualele defecțiuni să fie reparate pe loc. Cum se verifică pompa? În primul rând, se va deconecta de la sursa de curent. Apoi, se vor inspecta în detaliu toate componentele pentru a se stabili dacă este nevoie de înlocuirea unora dintre ele. Apoi, în funcție de tipul de pompă, se va schimba uleiul. Următorul pas este proba, pas esențial mai ales dacă au fost schimbate unele componente. 

Un alt truc, mai bine spus recomandare pentru ca pompa să funcționeze pe termen lung, este scoaterea din uz în momentul în care temperaturile scad sub limita de îngheț. Astfel, vei feri pompa de funcționare în gol și suprasolicitarea motorului. 

Mare atenție și la componentele și legăturile electrice ale pompei, având în vedere că unele defecțiuni se produc la acest nivel. Practic, o pompa submersibilă poate fi întreținută foarte ușor, dacă respecți anumite reguli, cum ar fi montarea corectă a acesteia, verificarea periodică și întreruperea folosirii în orice moment în care ceva ți se pare suspect. Este foarte important să apelezi întotdeauna la specialiști pentru montarea și verificarea pompei și de asemenea pentru repararea ei, dacă este necesar. 

Dacă ai nevoie de o nouă pompă submersibilă, este important să știi că poți apela oricând la TimoShop. În acest magazin online vei găsi numeroase modele de pompe submersibile, la prețuri excelente. Dacă nu știi ce model ți s-ar potrivi sau dacă pur și simplu îți dorești mai multe informații despre un produs, este bine să știi că reprezentanții site-ului îți stau la dispoziție și te vor consilia astfel încât să poți face cea mai bună alegere. 

Așadar, dacă ai o pompă submersibilă, ține cont de sfaturile prezentate pentru a te bucura de aceasta pe termen lung.

Related posts

Tendinte in amenajarea gradinilor in 2016

Adina Meyers

Cum să vă curățați și să vă spălați plantele

Adina Meyers

Pergola pentru gradina. Care este rolul ei si cum se poate construi?

Adina Meyers