LifeStyle

Cum mențineți un mediu curat și sănătos dacă aveți animale de companie

Dacă iubiți animalele de companie, dar sunteți tentați să renunțați la ele din motive de igienă, urmați pașii de mai jos. Rezultatul va fi un cămin curat, o casă sănătoasă și un animal de companie fericit.

1. Educați animalului de companie. De exemplu, pisicile pot fi învăţate foarte uşor să folosească litiera, în care aplicaţi un strat steril de nisip special sau de granule de siliciu, în timp ce câinii au nevoie de un program strict de plimbare. În plus, este important ca prietenii noştri necuvântători să fie obişnuiţi să mănânce într-un singur loc, din propriul recipient, şi să fie descurajaţi ori de câte ori au un comportament neadecvat. Există substanţe speciale, care prin miros sau gust îi descurajează să strice diverse lucruri din casă.

2. Vizita la veterinar este obligatorie pentru a avea un animăluţ de companie sănătos. Respectaţi grila de vaccinare a puilor, iar apoi treceţi anual (sau la şase luni) pe la cabinet pentru a-i vaccina. În plus, o dată la şase luni, efectuaţi, sub îndrumarea medicului, deparazitarea internă şi externă a pisicii sau câinelui.

3. Cosmetizaţi patrupedul la un anumit interval de timp. Este recomandat să nu faceţi acest lucru acasă, pentru că procedurile de cosmetizare diferă de la o specie la alta, în funcţie de textura şi lungimea părului, de caracteristicile rasei şi de talia animalului. Mergeţi la cabinetele speciale de cosmetică canină şi felină pentru tunderea părului, tăierea unghiilor, curăţarea urechilor şi a dinţilor. Aici, animăluţele sunt spălate şi date cu pudre speciale, care îndepărtează mirosurile neplăcute şi împiedică aderarea mizeriei pe pielea şi blana lor.

4. Periaţi zilnic animalul de companie (primăvara, în perioada de năpârlire, chiar de două ori pe zi). Astfel, veţi aduna în mod controlat părul care cade şi veţi împiedica răspândirea lui în întreaga casă. În plus, înarmaţi-vă cu role speciale pentru scame, pentru a îndepărta părul rămas pe anumite suprafeţe textile.

5. Achiziţionaţi o maşină de spălat cu funcţie de îndepărtare a părului animalelor din ţesături. Când este selectată această funcţie, se adaugă prespălarea, precum şi clătirile suplimentare comparativ cu un program standard de spălare. În plus, părul de animale poate fi foarte dificil de scos din ţesături precum mocheta sau tapiţeria. Soluţia? Un aspirator cu o duză turbo pentru extragerea părului fixat, care totodată curăţă mocheta în profunzime. O altă opţiune este o perie turbo compactă. Aceasta este mai puţin zgomotoasă decât o duză, dar asigură o curăţare eficientă a tapiţeriei. Atenţie însă! Când materiile organice precum părul sau resturile alimentare se descompun în sac, poate apărea un miros neplăcut. Problema se rezolvă dacă alegeţi un sac anti-miros, care reţine moleculele ce transportă mirosurile. Astfel de saci pot fi găsiţi la majoritatea producătorilor de profil, fiind potriviţi pentru modelele mai noi de aspiratoare.

6. Nu este cazul să faceţi exces de produse de curăţenie puternice, cu gândul că doar aşa puteţi scăpa de microbi. Este important să ştiţi că multe dintre produsele casnice pe care le folosiţi zilnic pot provoca animalelor de companie intoxicaţii sau alergii. Este recomandat să le înlocuiţi cu produse de curăţenie bio, inofensive pentru oameni, animale şi mediu. Acestea sunt la fel de eficiente ca cele clasice, dar total nepericuloase.

Text: Simona Popa

Sursa foto: www.shutterstock.com

 

Related posts

Produsele de curatat de la Miele inlatura petele multiple si va protejeaza electrocasnicele

Adina Meyers

My House lanseaza La Table Hermès in Romania

Adina Meyers

Candy bar-ul tematic, instrument de marketing pentru afacerea ta

Adina Meyers