LifeStyle

Cum iti imbunatateste cuptorul electric experienta gatitului?

Specialistii Hotpoint explica avantajele cuptorului electric, care fac experiența gatitului simpla și placuta.

Temperatura constanta

Un prim beneficiu este reprezentat de reglarea și menținerea constanta a temperaturii pe tot parcursul experienței gatitului. Astfel, alimentele se coc uniform, in cel mai scurt timp posibil, reducand consumul de energie. In plus, coacerea se face fara pierderea umiditatii, iar alimentele nu se ard si nu se prind de vas.

Pentru a maximiza experiența gatitului, cuptoarele electrice de la Hotpoint beneficiaza de sistemul Dual Flow, ce creeaza prin ventilator doua fluxuri de aer separate, care asigura o gatire uniforma. Mai mult, sistemul mentine temperatura ușii cuptorului mai coborata fata de cuptoarele traditionale, caracteristica ce sporește siguranta acestuia mai ales cand sunt prezenti copii.

Spațiu mai mare

Cuptorul electric ofera posibilitatea prepararii simultan a mai multor feluri de mancare, așezandu-le pe diferite trepte ale acestuia. Este o opțiune cu adevarat eficienta mai ales atunci cand vrem sa pregatim o masa mare, precum cea de Paște.

Astfel, pentru economisirea timpului dedicat gatitului, Hotpoint a creat cuptorul Openspace, singurul cuptor cu dimensiuni standard de 60 cm, dar cu o capacitate de 77 de litri. Cea mai semnificativa inovatie a cuptorului Openspace o reprezinta separatorul termic care permite separarea intregii cavitati ExtraLarge in doua spații de marimi diferite. Acestea pot fi folosite și simultan pentru gatirea unei cine complete. In acest mod pot fi gatite in același timp rețete diferite, la temperaturi diferite, precum dulciuri sau pește, fara ca mirosurile si savoarea sa se amestece.

Programe automate de gatit

Cuptoarele electrice beneficiaza de programe automate pentru gatit, ce seteaza parametrii potriviti in functie de reteta aleasa in prealabil: temperatura și durata variaza in timpul gatirii pentru a asigura rezultate excelente. In plus, programele automate de gatit permit coacerea in funcție de gusturile fiecarui consumator si asigura dospirea profesionala a aluatului de prajitura, gatirea corecta a fripturii de miel, de vita, de porc sau pui sau o coacere perfecta a peștelui.

Cuptoarele Hotpoint ofera o gama de pana la 31 de programe de gatit, de la paine, pizza, paella, brioșe, tarte, file de peste, peste in folie, carne de manzat, vita, miel, porc sau pui.

Consum redus de energie

In contextul creșterii prețului consumului de gaze, alegerea curentului electric pentru gatit poate fi alternativa ideala. Astfel, in decizia achiziționarii unui cuptor electric, clasa de consum reprezinta un criteriu in funcție de care se alege modelul. Chiar daca investitia inițiala intr-un model mai economic poate fi ridicata, in timp, se pot realiza economii substanțiale.

Modelele din clasa A sunt mult mai eficiente, iar cuptoarele Hotpoint au cel mai redus consum de energie din aceasta categorie, mai mic cu 20%, acesta ajungand chiar și la 0,63 kWh la o coacere normala.

Functia de Autocuratare

Gatirea alimentelor intr-un cuptor curat este mai sanatoasa si mai eficienta. Cuptoarele electrice au funcții de autocurațare, precum cea pirolitica de la Hotpoint. Aceasta dispune de un ciclu automat de curatare care nu necesita produse chimice. In functie de tipul de murdarie, puteti alege intre mai multe cicluri de piroliza. La sfarșitul ciclului, este suficienta indepartarea resturilor pulverizate cu o carpa umeda. Mai mult, interiorul ușii din sticla este lipsit de spatii in care sa se poata depozita murdaria sau unsoarea, caracteristica ce face mai ușoara și mai eficienta curatarea.

Related posts

Expo: The Type Collective – pasiune pentru typography

Adina Meyers

Jaques Offenbach în interpretarea Operetei Române

Adina Meyers

(P) Narcisa Suciu revine în ţară pentru concertul Alexandrei Uşurelu de la TNB

Adina Meyers