Fie ca e vorba despre o casa sau un apartament situat la ultimul etaj, hidroizolarea este o lucrare esentiala pentru orice constructie. Pentru a ne putea folosi si bucura de spatiul acoperisului, trebuie in primul rand sa avem siguranta impotriva infiltratiilor din mediu sau a condensului si mucegaiului atunci cand sunt diferente de temperatura la suprafata terasei fata de cea de la interior.

Rolul hidroizolatiilor este de a proteja constructia impotriva actiunii apei precum si a infiltrarii acesteia din exterior spre interior sau invers. Apa, in forma lichida sau de vapori, are efecte negative majore asupra partilor de constructie care vin în contact cu ea. Apa corodeaza armaturile şi piesele metalice inglobate în beton, ducand la reducerea pâna la pierderea caracteristicilor mecanice ale acestora. Ciclurile inghet-dezghet cauzeaza la rândul lor degradari, ce duc la modificarea caracteristicilor materialelor, la reducerea capacitatii de izolare termica, igrasie si mucegai.

Pentru a preveni efectul daunator al apei trebuie gasit un sistem eficient de hidroizolare.

Suprafața acoperisului circulabil trebuie în primul rand protejata cu un pat de mortar si finisaj cu gresie, ori dale de ciment sau lemn asezate pe ploturi reglabile. Astfel se are in vedere montarea inainte de toate a unui strat de difuzie si imprastiere a vaporilor ce se formeaza prin transpiratia betonului, atunci cand sunt diferente de temperatura la suprafata terasei fata de cea de la interior, apoi montarea unui strat bariera de vapori ce impiedica ridicarea umezelii spre stratul superior de termoizolatie. In acest fel vaporii de apa vor fi directionati spre exterior prin aticuri si terasa respira.

Termoizolatia consta din placi dure de polistiren sau poliuretan ce va fi inchisa cu strat superior de hidroizolatie, fiind inchisa intr-un spatiu ermetic si uscat, pentru ca cel mai bun izolator termic este aerul.

Hidroizolatia propriu-zisa se realizeaza din membrane armate cu impaslitura de fibra de sticla pentru stabilitate dimensionala si tesatura poliesterica pentru rezistenta la rupere. Odata realizat hidro-termosistemul acoperisului circulabil, acesta va fi in siguranta in fata intemperiilor pentru foarte mult timp.

Daca ai nevoie sa realizezi o astfel de lucrare, însa nu știi cum sa iti finantezi proiectul, iti recomandam un produs financiar eficient – produsul de economisire-creditare oferit de o banca pentru locuinte.

Cum functioneaza un produs de economisire-creditare: initial, economisesti o perioada, in medie 3-5 ani sau mai mult daca doresti, timp in care pe langa suma depusa lunar se aduna dobanda bancii si prima de stat de 25% din economiile anuale (care se acorda anual de catre Stat pana in limita de 250 de euro /an). Practic, pe langa depozitele lunare din veniturile proprii, beneficiezi si de ajutorul statului si al bancii pentru a putea strange intr-o perioada de aproximativ 5 ani sau mai mult suma necesara doar din economisire.

De exemplu, daca economisesti lunar 375 lei, acumulezi echivalentul in lei a 1.000 euro pe an. In cinci ani vei avea echivalentul in lei a 5.000 euro doar din economii, plus 1.250 euro din primele de stat, la care se adauga dobanda bancii, capitalizata timp de 5 ani. Mai mult, daca banii tot nu iti ajung si proiectul e mai amplu, poti solicita un credit locativ in lei cu una dintre cele mai mici dobanzi in lei de pe piata, de 4,5%, fixa pe toata perioada creditului.

 

 

 

 

 

Related posts

Proiect de casa: P + E

Adina Meyers

Descopera uimitoarele elemente de tamplarie PVC pentru spatiile comerciale amenajate in STIL MODERN

Adina Meyers

Avantajele izolatiei termice cu fibre de celuloza. Izolatia cu fibre de celuloza, o solutie cu adevarat ecologica

Adina Meyers