LifeStyle

Cum faci aroma parfumului preferat să dureze mai mult?

Cu toții ne-am întrebat la un moment dat ce putem face ca parfumul să reziste mai mult în timp. Pentru că fiecare persoană este unică în felul său, nu toate metodele găsite în online vor funcționa la fel. Parfumul, în general, se comportă diferit, în functie de:

  • ph-ul fiecăruia
  • calitatea parfumului.

Bineînțeles, trebuie să ținem cont și de diferențele dintre aromele și intensitățile diferitelor  tipuri de parfumuri:

Astfel, îți recomandăm, ca cel mai bun indicator pentru alegerea unui parfum potrivit, să fie chiar pielea ta sau a persoanei pentru care va fi cumpărat parfumul și nu cartonașele care sunt prezente în marile parfumerii.

Parfumul trebuie ales în functie de personalitate, de gusturile fiecăruia, de modul de viață pe care îl adoptăm și de momentul în care dorim să purtăm parfumul. Parfumul este accesoriul ideal care ne completează ținuta, indiferent de momentul în care alegem să-l purtăm.

Care sunt ingredientele care fac un parfum să reziste mai mult pe piele?

Un factor important referitor la durata unui parfum este concentrația acestuia. Cu cât un parfum are o concentrație mai mare de parfum, acesta va fi mai longeviv. Nu doar concentrația este importantă, ci și ingredientele folosite în parfum sunt esențiale, putând să facă diferența.

Pentru ca parfumul să dureze mai mult timp, în compoziție se folosesc ingrediente numinte „ingrediente liant” sau „ingrediente fixative”. Aceste ingrediente sunt obținute în laborator sau pot fi ingrediente naturale și au rolul de a se „fixa” de un alt miros, făcându-l să persiste pe piele o perioadă de timp cât mai îndelungată.

De asemenea parfumurile care folosesc esențe de mosc, oud sau ambră (chihlimbar), datorită intensității naturale ale acestora, vor dura mult mai mult timp, datorită conținutului care ajută la difuzarea și integrarea cu celelalte arome și ingrediente ale unui parfum.

Trucuri pentru ca parfumul tău să persiste

  • Hidratează-ți pielea înainte de aplicarea parfumului. Parfumul rezista mai multe ore pe pielea hidratată, în comparație cu pielea uscată.
  • Aplică parfumul pe punctele de puls ale corpului. Zonele indicate pentru a fi aplicat parfumul sunt: încheieturile inferioare ale brațelor, zona din spatele lobilor urechilor, baza gâtului, partea inferioară a coatelor și zona din spatele genunchilor.
  • Depozitează recipientul de parfum corect. Este recomandat să ținem parfumul în întuneric, locuri răcoroase și uscate. Nu îl depozita în lumina directă a soarelui sau a altor surse de lumină artificială, în locuri călduroase și în locuri cu umezeală ridicată, cum este, spre exemplu, baia din locuința ta.
  • Nu agita sticla, deoarece aerul din interior va sparge moleculele parfumului, iar acesta își va pierde din caracteristici.
  • Folosește parfumul dupa duș. Majoritatea producătorilor încurajeaza pulverizarea aromelor imediat după ce ai facut duș. Dar înainte de a te îmbrăca, pentru ca pielea umedă să mențină mai bine mirosul dorit.
  • Parfumează-ți părul. Părul reține incredibil de bine aroma parfumului. Însă, dacă aplicăm parfum direct pe păr, firele se pot usca și pot deveni casante. O metodă mai blandă este să pulverizezi parfum pe perie și apoi să o treci blând prin păr sau chiar mai bine, poți să îți alegi un parfum special creat pentru utilizarea pe păr.

Acum că știi cum să folosești cel mai bine parfumul, te poți bucura de aroma lui pe tot parcursul zilei, fără grija reîmprospătării. În plus, dacă alegi produse calitative, de la brand-uri cunoscute, va fi cu atât mai simplu să păstrezi esența activă, un timp cât mai îndelungat.

Related posts

Prima licitatie Artmark dedicata vietii militare

Adina Meyers

Grădină în stil francez: reguli de amenajare

Adina Meyers

Delta Studio inaugureaza al doilea Showroom in Cluj-Napoca, in parteneriat cu grupul spaniol Porcelanosa

Adina Meyers