Practic

Cum discutam despre bani intr-o amenajare?

Cand incepem o amenajare, este important sa stabilim ce buget avem inainte de a face lista de to do. Daca pornim inainte cu lista, riscam sa ne placa atat de mult un candelabru al vreunui designer celebru incat sa facem achizitia respectiva, pentru ca, mai apoi, bugetul nostru sa explodeze si sa ramanem in pana de idei.

Un birou clasic-chic

Cand o prietena mi-a spus ca are nevoie de un alt aer, mai „curat”, mai viu, dar pastrand mobilierul existent, nu am stat pe ganduri si am zis: Let’s do this!
Startul redecorarii l-a reprezentat chiar mobilierul clasic pana in maduva oaselor, dar care te lasa sa aduci actualul in el, desi cu destul de multe constrangeri din punctul de vedere al liniilor alese pentru completarea decorului.
Baza de pornire au fost culorile coniac si negru, care se regasesc la mobilierul ce nu se dorea inlocuit. Parchetul ales a fost liantul dintre mobilierul clasic si restul decorurilor contemporane folosite.
Am inserat nuanta coniac in fasii de draperii, ca accent de culoare. Pattern-ul floral (ales pe un fond cromatic contemporan, gri) este cel care aduce noul, transformandu-se in punctul focal al incaperii. Griurile si culorile neutre se imbina armonios cu un fond clasic de tonuri. Astfel de combinatii „fara culoare” continua sa fie folosite in prezent, avand insa un istoric destul de indepartat in decorari. Ansamblul este completat de decoratiuni simple, cu linii clare, ce subliniaza feminitatea.

Reinterpretarea unor interioare in care exista deja obiecte reprezinta o economie substantiala de bani, daca sunt regandite si se pune accent pe detalii. Este o modalitate de lucru pe care am folosit-o si in acest spatiu, unde am retapitat, reinterpretat si redecorat, fara a atinge structural biroul.

Este timpul sa incepi sa-ti creionezi un buget real pentru un spatiu cat mai functional. Indrazneste sa gasesti solutii smart, cere sfatul specialistilor si fii pozitiv! Se poate!

Text : Genoveva HOSSU

www.genovevahossu.ro

0731-250.902

genoveva.hossu@primera-interiors.ro

 

 

Related posts

Compresorul de aer: Top 4 utilizări în gospodărie 

Adina Meyers

Toate motivele pentru care trebuie să îți amenajezi o bucătărie rustică

Adina Meyers

Tăblii de pat: 25 de idei ingenioase și ușor de realizat

Adina Meyers