Home LifeStyle Practic

Noi reguli la redeschiderea piscinelor. De ce nu ne putem infecta cu COVID-19 din apă

Ștrandurile și piscinele în aer liber se redeschid de luni, 15 iunie, cu noi reguli.

În condiţiile în care va exista o limită maximă de persoane admise, accesul se va face cu programare.

La intrare persoanele vor trebui să declare pe propria răspundere că nu au fost expus la cazuri pozitive sau nu au intrat în contact cu persoane suspecte de COVID-19 în ultimele 14 zile.

Dacă vor prezenta probleme respiratorii și vor avea febră peste limita de 37,3 grade Celsius, accesul nu va fi permis, recomandarea fiind izolarea la domiciliu.

Pentru a intra în zona piscinei, clienții vor trece obligatoriu printr-un pediluviu/duş pentru spălarea picioarelor, care va conţine apă tratată cu clor.

În apă, suprafaţă pentru un client este de cel puţin 12 mp, iar dacă există tobogane, accesul va fi permis respectând o distanţă de 2 m între persoane.

În egală măsură, va exista o distanţă de 2 m între şezlonguri, cu excepţia situaţiei în care persoanele sunt din aceeaşi familie.

Personalul piscinei va aduce eventualele produse comandate (gustări şi băuturi preambalate individual).

În ceea ce priveşte măsurile de igienă personală, se impune purtarea măştii în spaţiile comune, urmând ca înotătorul să renunţe la mască atunci când intră în apă. În principiu, relaxarea în piscina exterioară e sigură, apa e clorinată şi nu reprezintă un mediu de transmitere pentru noul virus.

O altă măsură de relaxare așteptată din 15 iunie este redeschiderea sălilor de fitness.

Related posts

3 flori reprezentative pentru fiecare lună de toamnă

Adina Meyers

L’Erbolario te ajută să te bucuri de un bronz strălucitor

Adina Meyers

Povestea lebedelor în miez de iarnă în România

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe