LifeStyle

Cum asiguri un miros placut in propria casa?

Pentru ca ambientul sa ramane nealterat aveti la indemna mai multe solutii pentru a beneficia de un aer proaspat si parfumat indiferent de perioada din an.

Ambientul din propriul camin este ca o carte de vizita in fata invitatilor asa ca este important ca pe langa un design inspirat sa asigurati in locuinta si un miros placut. Cel mai important in asigurarea succesului la acest capitol este sa aerisiti optim toate incaperile si sa asigurati o curatenie exemplare printr-un proces regulat. In plus, aveti grija sa schimbati des prosoapele si lenjeriile de pat, care sunt o gazda buna pentru microbi si bacterii si sa folositi produse de curatenie care au un miros similar si nu foarte puternic intrucat, in caz contrar, riscati ca locuinta sa devina un amalgam de arome.  

In acelasi timp, pe langa odorizantele ce se gasesc in comert, pentru a mentine o mireasma imbietoare, poti apela la diverse produse naturale, precum coji de citrice, bete de scortisoara, cuisoare, ulei de levantica, menta sau flori proaspat taiate.

In cazul in care aceste solutii clasice nu va ajuta sa asigurati un miros frumos in propria locuinta va trebui sa apelati la solutii ceva mai costisitoare: schimbarea mobilei, a instalatiilor sanitare sau la zugravirea peretilor. De multe ori, sursele mirosurilor neplacute sunt mucegaiul din pereti, mobila veche sau covoarele. Daca nu va permiteti sa schimbat mobilierul, il puteti reconditiona sau trata cu substante speciale pentru a elimina bacteriile, un tratament similar fiind eficient şi în cazul mucegaiului.   

Pe de alta parte, mirosul persistent de mancare poate fi inlaturat cu ajutorul unor ingrediente precum lamaia sau otetul. In acelasi timp, cosurile de gunoi, o altă surse de mirosuri neplacute, trebuie spalata cu o solutie formata din doua linguri de bicarbonat si o cana de otet fierbinte. Mirosul de tutun si fumul de tigara pot fi combatute prin amplasarea in colturile incaperii a unor prosoape inmuiate in apa rece si stoarse, peste care poti presara cateva frunze uscate de menta sau levantica. Mirosul provenit de la animalele de companie sunt indepartate prin curatarea canapelei si a covoarelor cu ajutorul aburului.  

Related posts

Daikin România: afaceri în creștere și consolidarea poziției de lider al pieței HVAC, în anul financiar recent încheiat

Adina Meyers

Pizza de casa cu blat subtire

Adina Meyers

PORCELANOSA Romania, la un an de la deschidere: redecorarea showroomului si doua noi facilitati pentru arhitecti

Adina Meyers