Bucătăriile elegante sunt foarte iubite de toată lumea și, dacă ai un pic fler, pot fi foarte ușor de amenajat. În general, bucătăriile elegante sunt caracterizate de elemente curate, inspirate de elemente din natură.
Piesele de mobilier, care alcătuiesc un interior armonios sunt neapărat din lemn natural.
Imaginea de mai sus este un exemplu foarte bun de bucătărie elegantă. Mobilierul alb, din lemn, cu fronturi cu modele a fost realizată pe comandă, special pentru acest spațiu generos. În mijloc, se află o insulă turcoaz, un element surpriză aici, care nu doar că aduce un pic de culoare în plus, dar și dinamism. Mânerele și butonii negri ai sertarelor sunt contrapunctele care scot în evidență tot mobilierul.
Blatul contează
Blatul dintr-o bucătărie elegantă trebuie să fie tot dintr-un material natural, în acest caz este din marmură. Amenajarea este completată de jaluzelele romane, de tablouri, de covoare și de corpurile de iluminat.
Integrează culoarea
Într-o bucătărie poți integra foarte ușor și culoarea. Verdele măsliniu este o culoare potrivită. Pentru un efect ceva mai excentric, culoarea mobilierului se poate regăsi inclusiv pe tavan: acest sfat funcționează dacă locuiști într-o casă cu tavan înalt. Altfel, dacă adaugi culoare pe tavan dintr-un apartament, acesta va părea mai mic și jos.
Corpurile de iluminat sunt aici elementele cu adevărat speciale și elegante. Combinația de sticlă și metal, în acea formă iese în evidență și adaugă eleganță.
Decorațiuni în stil rustic
Decorațiunile sunt puține în această bucătărie și toate amintesc de stilul rustic. Coșurile împletite de răchită pot fi excelente pentru depozitare sau chiar pentru cumpărături. Farfuriile de pe perete, în nuanțe diferite de verde și poziționate deasupra hotei aduc și ele o atmosferă rustică. Poți găsi acest gen de farfurii la târgurile de vechituri, nu trebuie să fie un set. Cu cât sunt mai diferite, cu atât mai bine.
Foto: Pinterest