Home

Cum alegi linoleumul de la Tarkett pentru o pardoseala ecologica si moderna

Iti doresti ca podeaua casei tale sa fie mereu calduroasa si primitoare? Ei bine, linoleum natural poate fi una dintre solutiile ideale pentru pardoseala, in 2017, daca esti un iubitor de caldura si confort.

Totodata, linoleum este si o solutie ecologica si moderna, care iti asigura un aspect placut si silentios al pardoselii din intreaga ta casa. In plus, te poti bucura multi ani de o podea intacta, datorita rezistentei si durabilitatii sale in timp, alaturi cu cei dragi.

In tarile din Occident, linoleum este o solutie foarte des folosita pentru podeaua spatiilor, de la bai, bucatari, pana la scoli, gradinite, showroomuri, cafenele, gratie proprietatilor sale estetice, dar si functionale. In acest articol, vei regasi o selectie de raspunsuri si recomandari despre linoleum, un ghid creat de specialistii in pardoseli de la eMentawork.ro. Vei afla raspunsuri la intrebari, precum: Din ce este fabricat linoleumul original? Ce avantaje are aceasta solutie pentru pardoseala? Care este diferenta dintre linoleum si covor PVC?, dar vei descoperi si sfaturi despre cum poti alege modelul potrivit de linoleum natural pentru designul dorit sau cum se intretine corect linoleum pentru a rezista mult timp.

Vom incepe cu explicatia a ceea ce inseamna cu adevarat linoleum original si care este, de fapt, componenta si calitatea acestei solutii, intrucat foarte multe persoane confunda notiunea de linoleum cu cea de covor PVC sau covor vinilic sau il asociaza cu acel “linoleu” din blocurile comuniste, vechi.

Linoleumul nu este covor PVC? Dar din ce este fabricat linoleumul?

Nu, linoleumul nu este din PVC. Linoleumul, inventat la mijlocul secolului al XIX-lea, de catre englezul Frederick Walton, este un produs 100% natural, asa cum sugereaza si denumirea latina a acestei solutii:  „linum” care inseamna in si „oleum” care inseamna ulei. Astfel, linoleum natural are in componenta sa numai ingrediente naturale: praf de pluta, praf de lemn, calcar, ulei de in, rasini de conifere, iuta si pigmenti naturali. Iar in functie de fiecare producator, printre care amintim Tarkett si Forbo, cantitatile ingredientelor sunt diferite, fiecare avand o reteta proprie pentru realizarea linoleumului, dar produsul final este unul de o calitate ridicata si durata de viata mare.

Care este diferenta dintre linoleum original si covor PVC?

Ei bine, exista o confuzie la nivel general intre linoleum si covor PVC, chiar unii comercianti nu fac deosebirea intre cele doua solutii pentru pardoseala. Aceasta confuzie apare din cauza faptului ca linoleumul are un aspect asemanator cu cel al unui covor PVC, doar ca difera 100% compozitia acestor produse. Linoleum natural este un produs realizat din materiale naturale care este biodegradabil, in schimb, covorul PVC este un produs sintetic. Diferente apar si la nivel de miros, cat si la nivelul aspectului final, astfel culorile pardoselii cu linoleum vor fi mai intense si mai apropiate de cele naturale, datorita compozitiei naturale a linoleumului.

In Romania, poate ca si in alte tari, exista prejudecati despre folosirea linoleumului pentru pardoseala din casa sau alte spatii, intrucat se face o confuzie cu“linoleu” sau “ninoleu”, acea musama foarte subtire din vinilin, cu un aspect neplacut, pe care o regaseam in blocurile vechi, comuniste. Este bine de stiut ca in acele spatii nu era montat linoleum, ci vinilin, asa cum ii spune denumirea, un material care are in compozitie granule de PVC, de o calitate inferioara. Dar ca orice material, atat vinilul, cat si linoleum pot fi de diferite calitati. Datorita tehnologiei avansate, ambele finisaje, atat covorul PVC, cat si linoleum, au ajuns sa fie superioare calitativ produselor din trecut.

De ce sa alegi linoleumul pentru pardoseala din proiectul tau?

Am ales o serie de avantaje pentru care sa alegi linoleum natural pentru o pardoseala extraordinara din casa ta sau din proiectul tau, printre care:

Linoleumul natural este un produs complet ecologic, 100% biodegradabil;

Contribuie la bucuria de a avea o pardoseala calduroasa si confortabila;

Pardoseala cu linoleum este o pardoseala antistatica, anti-alergena si anti-bacteriana datorita compozitie sale din ingrediente 100% naturale, fiind totodata ideala pentru incaperile in care isi petrec timpul persoanele cu probleme respiratorii sau cu alergii, precum si pentru incaperile ce necesita intretinere intensa, precum: gradinitele, scolile, cresele sau spatiile medicale;

Linoleumul natural are o durata mare de viata, rezistand pana la 20-30 de ani poate chiar mai mult daca este intretinut corespunzator;

Datorita grosimii si compozitie sale, linoleumul este confortabil, elibereaza si absoarbe presiunea, astfel ca o podea acoperita cu aceasta solutie poate fi solutia ideala pentru spatiile in care oamenii isi petrec mai mult timp, precum birouri, sali de operatii, bucatarii;

Linoleumul este un izolator acustic si termic excelent datorita compozitie, precum moliciunea şi izolatia;

Se regaseste intr-o gama mare de culori si modele cu design divers de la materiale naturale, precum marmura, pana la combinatii de culori si modele pentru a crea diverse efecte si stiluri, in spatiul dedicat.

Linoleumul este o pardoseala ecologica, reciclabila si sanatoasa, recomandata inclusiv pentru constructiile sustenabile

Fabricat numai din componente naturale, linoleumul original este un produs de o calitate ridicata care are o serie de proprietati, devenind astfel alegerea ideala pentru orice pardoseala a spatiului, inclusiv pentru pardoseala constructiilor sustenabile si ecologice. In plus, producerea linoleumului nu impacteaza mediul inconjurator precum fabricarea altor materiale.

Pe langa faptul ca este un produs natural si biodegradabil, are o serie de proprietati antibacteriene, antistatice si antifungice pentru care merita sa fie ales, astfel podeaua devine un spatiu mai curat si mai sanatos.

Si este bine de retinut faptul ca, desi este un produs ecologic, modele de linoleum se regasesc intr-o paleta mare de culori, oferindu-ti posibilitati multiple de a te juca si de a personaliza incaperea, asa cum ti-ai dorit.

Linoleumul modern – o pardoseala antibacteriana, ideala pentru spatiile din baia, bucataria si camera copiilor.

In tarile occidentale, linoleumul este des intalnit in bai, bucatarii si holuri, fiind o tendinta in amenajarile interioare. Recomandat atat pentru spatiul educational, cat si pentru cel medical, linoleumul modern poate fi solutia ideala si pentru acasa, in special, pentru pardoseala din baie, bucatarie si camera copiilor, gratie proprietatilor sale antibacteriene si a faptului ca nu prinde mucegai si nu lasa loc dezvoltarii igrasiei. In plus, pardoseala cu linoleum modern este mult mai confortabila si mai calduroasa decat gresia si mult mai rezistenta decat parchetul.

Cum alegi modelul potrivit de linoleum pentru designul dorit al pardoselii din proiectul tau

Linoleum este de mai multe clase si se recomanda ca alegerea modelului de linoleum sa se realizeze impreuna cu un specialist in domeniu, pentru a primi cea mai buna varianta. Prima intrebare pe care o vei primi de la consultantii in domeniu va fi: unde va fi montat? Astfel, in functie de destinatia spatiului unde va fi aplicat, se recomanda o anumita gama specifica de linoleum pentru spatiile cu:

Trafic redus sau rezidential;

Trafic mediu;

Trafic intens;

Al doilea criteriu pentru alegerea corecta a unui model de linoleum modern este performanta dorita, astfel se poate alege un linoleum cu proprietati speciale precum: linoleum hipoalergenic, linoleum silentios, linoleum antiderapant sau antialergenic.

Din punct de vedere cromatic, linoleum modern de la Tarkett exista intr-o gama diversa de culori, de la nuante intense pana la cele pastelate, de la rosu la crem, oferind  arhitectilor si designerilor diversitate si libertate de a crea decorul dorit in orice spatiu. O pardoseala din linoleum este primitoare, poate fi usor personalizata atat prin multitudine de culori, cat si combinatiile de desene si decupaje.

Colectiile de linoleum natural de la Tarkett cu aspect de marmura

Recunoscut la nivel international, producatorul de linoleum Tarkett creeaza si imbunatateste constant colectiile de linoleum cu noi calitati tehnice. Combina tehnicile vechi cu noua tehnologie xf,  transformand clasicul linoleum intr-o solutie moderna, cu proprietati specifice, asigurand costul si longevitatea produsului.

Una dintre colectiile importante ale producatorului Tarkett este cea de linoleum natural Veneto XF2, cu aspect de marmura, pe care o regasesti in magazinul eMenatwork.ro, in mai multe culori. In plus, consultantii eMenatwork te pot ajuta cu o serie de sfaturi si recomandari pentru alegerea celei mai bune solutii de linoleum pentru pardoseala din proiectul tau.

O alta colectie, potrivita, in special, pentru bai si spatii cu umiditate, disponibila in magazinul emenatwork.ro, este linoleumul natural Etrusco XF 2, cu o textura cauciucata, oferind un plus de siguranta si confort celor ce pasesc zi de zi pe suprafata sa. Finisajul este mat, fin, fara a fi insa alunecos (linoleum antiderapant). Acest tip de linoleum este si unul hipoalergenic si nu permite dezvoltarea unor ciuperci sau bacterii, la suprafata sa, care sa afecteze calitatea aerului.

Cum se intretine linoleumul natural

Linoleumul se curata si se intretine foarte usor, iar aspectul sau ramane impecabil pentru mult timp, acesta fiind unul dintre marile sale avantaje.  In plus, gratie proprietatilor sale antistatice, linoleum nu atrage praful. Ca orice suprafata, el necesita aspirarea periodica. Pentru a-l spala este suficient un mop si apa curata, cu un mic adaos de substante de curatat cu ph neutru. Fiind antibacterian si antifungic, linoleumul nu necesita substante sau tratamente speciale, fiind pardoseala ideala pentru spatiul medical.

Fabricat din ingrediente naturale si cu o grosime mai mare decat pardoselile din PVC, linoleum original poate primi un nou aspect prin slefuirea suprafetei ce poate fi reparata prin abraziune usoara. In plus, linoleumul isi pastreaza in timp un aspect intact, chiar si in locurile unde s-a aflat mobila grea, datorita grosimii si straturilor sale, ce asigura o flexibilitate a suprafetei.

Cum se monteaza linoleumul natural de la Tarkett

Specialistii in pardoseli de la eMenatwork.ro recomanda ca montarea linoleumului sa fie executata de o echipa de profesionisti pentru ca rezultatul sa fie cel dorit si, de asemenea, sa se foloseasca un adeziv de calitate si corespunzator. Iata, pas cu pas, ce presupune montarea linoleumului intr-o baie:

Daca iti doresti sa afli mai multe sfaturi despre cum iti poti alege modelulul de linoleum natural in proiectele tale, atat in mediul educational, rezidential,cat si in spatiul medical, expertii eMenatwork iti stau la dispozitie pentru informatii suplimentare, atat via e-mail la contact@emenatwork.ro sau 0372 725 725.

Sursa poze: http://www.archdaily.mx/catalog/mx/products/5153/piso-linoleum-veneto-xf-25mm-tarkett

Related posts

Spectacular transformation of an old Bucharest house

Adina Meyers

Decorarea locuintei pentru sarbatorile de iarna – cateva idei usor de pus in practica

Adina Meyers

Prosoapele pot juca si un rol decorativ

Adina Meyers