Home

Cum alegi cea mai potrivita baterie si chiuveta pentru bucatarie

Desi nu pare asa, alegerea unei baterii de chiuveta potrivita este destul de importanta, mai ales atunci cand vorbim de chiuveta din bucatarie. De ce? Pentru ca pe aceasta o vei folosi foarte des, asadar e bine sa te asiguri ca te vei putea bucura de cea mai buna calitate, astfel incat durata de viata a bateriei sanitare sa fie una cat mai lunga. Pana la urma nu vrei sa o schimbi zilnic, deoarece este un deranj in plus pe care e bine sa il eviti cat poti de mult.

Este important ca in cazul bucatariei sa optam mereu pentru obiecte sanitare de buna calitate, iar asta pentru ca mediul de aici este unul predispus la aparitia bacteriilor. Sunt mai multe caracteristici carora trebuie sa le acorzi atentie, iar aici amintim materialul care sta la baza bateriei pentru chiuveta din bucatarie, componente acesteia, forma si tipul de montaj al chiuvetei, la care mai putem adauga producatorul si pretul pe care il are.

Incepem cu materialul din care e bine sa fie facuta bateria sanitara. Aici lucrurile sunt destul de clare, iar asta pentru ca noi avem de ales dintre inox (adica otel inoxidabil), compozit (granit, tectonit) si sticla.

Fiecare material vine cu avantajele si dezavantajele sale. Printre cele mai cumparate la ora actuala sunt bateriile de chiuveta din otel inoxidabil, iar asta pentru ca le putem gasi in diferite forme, este rezistenta la impact si substante chimice si se curata foarte usor. Printre cele mai rezistente baterii sanitare sunt insa cele din compozit, acestea rezistand chiar si la teperaturi de pana la 280 de grade Celsius. Ultimul, dar nu cel din urma material pentru care au inceput sa opteze tot mai multe persoane este sticla. Asta pentru ca ofera eleganta si au un aspect foarte modern.

In ceea ce priveste componentele bateriei de chiuveta, atentia ta se va indrepta in special catre modelele care vin cu perlator (pentru impiedicarea depunerii calcarului)  si cu pastila ceramica. Ele au principalul rol de a prelungi durata de viata a acesteia. Trecem la forma, iar aici nu sunt prea multe de spus, decat faptul ca tu va trebui sa faci alegerea tinand cont de care este spatiul pe care tu il ai la dispozitie.

Ne indreptam putin atentia si spre chiuveta, iar aici o sa discutam in special despre tipul de montaj pentru care trebuie sa optezi atunci cand vine vorba de alegerea unei chiuvete. Afla ca ai in principal trei variante, si anume: montarea deasupra blatului (chiuvete incastrabile), montarea sub blat (are ca principal avantaj usurinta in ceea ce priveste curatarea blatului, dar si aspectul placut) si montarea corpului comun cu blatul, astfel incat sa se realizeze o masca, aspectul final fiind unul cat se poate de placut si modern.

De ce trebuie sa luam in considerare si pretul, alaturi de producator? Pentru ca inclusiv acestea sunt niste aspecte care ne pot oferi destul de multe informatii legate de calitatea pe care o poate oferi sau nu bateria sanitara si chiuveta. Nu vei merge pe principiul „cel mai scump e si cel mai bun”, ci o sa studiezi cu atentie piata astfel incat sa alegi in functie de raportul calitate – pret oferit. In ceea ce priveste producatorul pentru care vei opta, e bine sa tii cont ca atentia ta sa se indrepte catre companiile consacrate, cu vechime pe piata.

 

Related posts

Pandemia de coronavirus schimbă cariere: care sunt domeniile sigure

Adina Meyers

Klaus Iohannis: Starea de alertă va fi prelungită cu încă 30 de zile. Nu vor fi luate măsuri care să afecteze economia

Adina Meyers

Cum decorezi cu stucco veneziano la interior?

Adina Meyers