LifeStyle

Ce rechizite sunt necesare pentru clasa zero?

Prima zi de școală rămâne vie atât în amintirea copiilor, cât și a părinților, așa că îți vei dori să fie perfectă.

De aceea, este bine să faci toate pregătirile necesare, pentru a mai reduce din emoții și a-l ajuta pe cel mic să aștepte cu nerăbdare această experiență. Astfel de pregătiri includ atât o discuție cu cel mic despre cum este la școală. Dar și crearea unei liste cu toate rechizitele de care va fi nevoie.

Discută cu copilul despre cum va fi la școală

Fiind o schimbare majoră în viața lor, mulți copii sunt probabil speriați de școală și nu știu la ce să se aștepte. De aceea, vei face lucrurile mult mai ușoare dacă vei discuta cu cel mic despre această nouă experiență.

Împărtășește-i poveștile tale de când erai la școală. Și explică-i faptul că nu are niciun motiv de teamă sau de emoții. Te poți folosi și de cărticele sau videoclipuri amuzante despre școală. Astfel, îi vei capta atenția mai ușor și vei face discuția mai distractivă. Vă puteți întâlni și cu alți copii mai mari sau chiar cu viitoarea învățătoare, dacă acest lucru este posibil.

În cazul în care cel mic va împlini vârsta de 6 ani în perioada septembrie-decembrie, va trebui să fie evaluat înainte de a fi admis în clasa zero. Acest gen de teste, numite teste psihosomatice. Sunt formate din 20 de întrebări ușoare. Evaluările se țin în cadrul grădinițelor, în prezența părinților. Așa că îi poți spune copilului că nu are niciun motiv de teamă.

Cumpărarea primului ghiozdan, un moment de neuitat

Un mod simplu de a-l face pe cel mic să uite de emoțiile legate de școală este să mergeți împreună la cumpărăturile pentru rechizite. Cu siguranță, acesta va fi foarte încântat să aleagă ghiozdanul perfect, cu personajele preferate. Puteți face cumpărăturile și online. Astfel îți va fi mai ușor să găsești tot ceea ce este pe placul copilului.

În afară de ghiozdan, va fi bineînțeles nevoie și de un penar și caiete (de matematică, tip 1 și cu foaie velină). Puteți căuta rechizite cu aceleași personaje ca  ghiozdanul. Sau puteți alege alte modele simpatice. Asigură-te că toate sunt suficient de colorate și sunt pe placul celui mic.

Nu în ultimul rând, acestea trebuie să aibă hârtie de calitate, să nu absoarbă prea mult cerneala sau să o transfere pe celelalte pagini.

Alege instrumente de scris de calitate

Deși copiii nu învață să scrie încă din clasa zero, este important ca aceștia să se obișnuiască cu instrumentele de scris. Alege creioane de calitate, cu vârful rezistent, și un stilou sau un pix cu gel. Pentru creioane, va fi desigur nevoie și de o ascuțitoare și o gumă de șters. Și, în cazul în care ai ales un stilou, rezerve pentru acesta. Nu uita să adaugi și o riglă.

Rechizite pentru desen și abilități creative

În clasa zero, cei mici vor fi încurajați să se exprime, așa că va trebui să alegi și câteva instrumente pentru desen. Cumpără creioane colorate și markere și carioci de la Colorit și încurajează-l pe cel mic să deseneze. La setul pentru artă, adaugă și un bloc de desen cu hârtie de calitate, acuarele și pensule. Pentru orele de desen, va avea nevoie și de un recipient pentru apă, pe care îl poți cumpăra sau poți alege un pahar de plastic pe care îl ai deja în casă.

 

Pentru a face trecerea mai ușoară de la grădiniță la școală, copiii vor face multe activități practice și creative. Așadar, mai poți adăuga pe lista de rechizite și hârtie glasată, hârtie creponată și plastilină. La acestea adăugăm o foarfecă pentru copii, cu vârfurile rotunjite, și un baton de lipici. De asemenea, nu trebuie să uităm de clasicele bețișoare.

 

Începerea școlii este un moment de cumpănă pentru toți copiii, așa că ne dorim ca totul să fie perfect. Pentru a-i ajuta pe cei mici să se bucure de această experiență din plin, este important să fii pregătit cu toate rechizitele de care vor avea nevoie și, nu în ultimul rând, să le fii alături și să îi susții.

 

Related posts

Mirosurile neplacute din casa iti dau serioase batai de cap? Uite cum poti scapa de ele!

Adina Meyers

Importanta colectarii selective in eliminarea deseurilor din orasele mari

Adina Meyers

Rowenta extinde cu 3 ani garantia pentru aspiratoare

Adina Meyers