Amenajari Interioare

Cum alegeti culorile casei

Atat pentru exterior cat si pentru interior este bine sa alegeti culorile si finisajele cu aspect natural iar pentru a obtine un decor elegant, trebuie combinate culori asortate din aceeasi gama.

Pentru exterior culorile se aleg in functie si in concordanta cu stilul casei – traditional, modern, extravagant etc., imprejurimile, materialele si finisajele de la fatada, gard si gradina, insa fara exagerari, fiind preferata simplitatea.

Culoarea de accent trebuie repartizata in asa fel incat sa formeze un triunghi, iar interiorul sa fie armonios.

De asemenea, nu exista culori recomandate pentru anumite functiuni. Alegerea unei game coloristice trebuie sa se faca in paralel cu alegerea texturilor si desenelor de pe materialele de decor.

Nu numai culorile conteaza, ci si texturile. Atunci cand introduceti in decor un material texturat, precum tapetul sau piatra naturala, incercati sa il utilizati in cadrul aceluiasi spatiu ca accent.

Accesoriile decorative pot fi utilizate pentru a introduce accente cromatice sau ca liant intre nuantele amenajarii.

Atunci cand vopsiti peretii in doua culori, este important sa stiti ca schimbarea de nuanta se face intotdeauna la colturile inchise, si nu la muchii. Daca respectati aceasta regula, puteti colora fara grija peretii in tonuri diferite, pentru a asigura un plus de dinamism.

 

 

 

Related posts

Moscheea vrajita

Adina Meyers

Nu uitaţi accesorizarea cu pernuţe decorative

Adina Meyers

Cum să alegi un covor potrivit pentru locuinţa ta

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe