LifeStyle

Cum a fost la deschiderea expoziției When South Meets North din cadrul Romanian Design Week 2017

Romanian Design Week 2017 a început în avans cu deschiderea expoziției When South Meets North, în seara de 18 mai. Expoziția a fost organizată în showroom-ul Design&After, unde mai mult artiști și-au expus obiectele și creațiile într-un mod unic, cu scopul de a fi admirate de vizitatori în perioada 20-27 mai. 

Showroom-ul este, de obicei, locul în oamenii se pot duce sa vadă și sa aibă o idee despre obiectele pe care doresc să le cumpere de pe Desigh&After. Dar în această săptămână specială pentru București, spațiul situat în apropiere de Piața Romană din Capitală a devenit un loc pentru cei care doresc să vadă și să participe interactiv cu sculptori sau designeri cunoscuți internațional. 

În cadrul acestei expoziții, artiști precum Dare to RugManda Mihai BogdanAlexandra Constantinescu, ALTO și Maria Decu I Mihai Dumitrache au reunit stilul nordic, scandinav, cu designul românesc. Ei au colaborat pentru a face acest mix unic și au dat încăperilor un aer sobru și calitativ.

Materialele predominante din această expoziție sunt lemnul, metalul, sticla și ceramica. Unele dintre ele au un aspect "rough" (brut), cu texturi care se simt foarte bine la atingere, iar altele sunt foarte fin șlefuite și ascund lucruri interesante și nebănuite. 

Printre invitații care și-au prezentat obiectele în această expoziție și au avut parte de critici pozitive este Manda Mihai Bogdan. El a creat din bucați brute de lemn, prin șlefuire, cuburi care pot fi așezate în casă în locul tabureților clasici. Chiar dacă au o greutate destul de mare, cele două cuburi expuse la expoziția When North Meets South au atras numeroase priviri. Mihai a povestit pentru revista Casa Mea, care este procedeul prin care creează acele cuburi de lemn atât de apreciate de public. Confecționarea poate dura luni întregi, în funcție de esența lemnului folosit și a vitezei sale de uscare. Cu cât lemnul este mai uscat și mai întreg (fără crăpături), cu atât procedeul de sculptare este mai ușor pentru artist. Mihai poate transforma bucați de frasin sau stejar în tabureți cu stil și personalitate care îți pot schimba înfățișarea casei.

Pentru a vedea obiectele prezentate în pozele de mai sus, vă invităm și pe dumneavoastră la expoziția When South Meets North, care se desfășoară la show-roomul Design&After.

Related posts

LG SL9000: Frumusete fara margini

Adina Meyers

4 mari probleme ale apartamentelor din blocurile vechi cu care proprietarii se confrunta cel mai des

Adina Meyers

Clubul Filantropia

Adina Meyers