Atunci când vine vorba de locuinţele noastre, atmosfera este cea mai importantă. Indiferent de stilul de amenajare pe care îl preferăm, toţi ne dorim ca în momentele pe care le petrecem acasă să ne simţim cât mai bine cu putinţă.  

Responsabile de atmosferă sunt mai multe elemente, dintre care amintim culorile, materialele, lumina şi decoraţiunile. De data aceasta, ne vom opri asupra culorilor, care au o influenţă foarte mare nu numai asupra decorului, ci şi asupra noastră.

După cum ştim, spectrul solar cuprinde şapte culori de bază – roşu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo şi violet –, iar fiecare dintre acestea are un anumit efect asupra corpului şi psihicului nostru.

Cunoscând ce stare psihologică îi corespunde fiecărei culori, atunci când ne vom amenaja interiorul, vom alege cromatica nu numai în funcţie de criteriile estetice, ci şi de starea de spirit pe care dorim să o obţinem. Tocmai de aceea, ne-am gândit că ar fi util să prezentăm pe scurt un ghid al culorilor care pot sta la baza unor amenajări vesele şi optimiste.

Află mai multe despre rolul culorilor într-o amenajare citind continuarea articolului în paginile revistei Casa Mea decembrie-ianuarie.

Text: Lucia Lazăr

Related posts

Opțiuni avantajoase de achiziție pentru mobilă living 

Adina Meyers

Black Friday la Delta Studio – reduceri de până la 90% la soluții pentru amenajări de interior inteligente

Adina Meyers

Cum se montează corect perdelele

Adina Meyers