Amenajari case Amenajari Interioare

Corpuri de iluminat potrivite pentru interiorul si exteriorul locuintei

Alegerea unor corpuri de iluminat potrivite pentru casa nu este atat de simpla, insa nici atat de complicata precum ar putea sa para. Corpurile de iluminat se aleg in functie de camere si de celelalte tipuri de iluminare, si nu este nevoie neaparat de opinia unui specialist, ci mai degraba de planificare si informare inainte de a lua o decizie in acest sens.

Care sunt cele mai recomandate corpuri de iluminat pentru casa?

In birou, corpurile de iluminat trebuie sa vina in intampinarea nevoilor utilizatorilor care poate ca lucreaza mai mult seara sau in conditii de iluminare slaba si trebuie sa fie productivi, creativi si concentrati. Lampa de birou si lampadarul flexibil sunt mai mult decat necesare. In bucatarie, luminile de lucru folosite pot fi suspendate pentru a lumina direct de sus suprafata pe care se lucreaza. Spoturile incastrate si corpurile de iluminat prinse de tavan sunt ideale.

In living, iluminatul poate fi realizat prin intermediul lustrelor, dar si a lampadarelor asezate langa canapea sau fotoliu. In baie aplicele si LED-urile instalate in tavan sau in pereti pot crea atmosfera necesara unei bai relaxante dupa o zi grea. In dormitor, becul plafonierei poate fi slab pentru mai multa relaxare si odihna, iar lampile de noptiera si veiozele sunt necesare pentru citit.

Ce corpuri de iluminat poti sa folosesti pentru iluminarea curtii?

Pentru iluminatul curtii  situatia este mai delicata. Norocosii proprietari ai caselor cu o curte suficient de mare si cu o gradina foarte vasta au nevoie si de un iluminat corect pentru ca seara sa poata iesi pe alee fara teama ca s-ar putea impiedica in intuneric si pentru a-si proteja chiar locuinta de intrusi.

Iluminatul exterior inseamna mai mult decat doua-trei becuri puse pe peretii de langa usa de la intrare si cateva lumini de-a lungul unei alei din curte. Iluminatul exterior poate fi elegant, discret, asigura securitate, siguranta si posibilitatea de a iesi afara fara teama. Iluminatul exterior face din curte un loc foarte placut in care proprietarii isi pot petrece serile relaxante de vara.

Cand nu exista iluminare exterioara sau aceasta este insuficienta, chiar si interiorul casei pare mai mic si mai inchis. Secretul iluminarii corecte a curtii consta in obtinerea combinatiei ideale dintre mai multe corpuri de exterior. Iluminarea din fata usii de la intrare este cea mai importanta. Se recomanda folosirea in interiorul corpurilor de iluminat alese becuri cu LED si becur de 25 sau 40 W pentru a fi eficiente.

Becurile cu LED nu numai ca arata bine, ilumineaza perfect, ci au si o durata de functionare mare si sunt accesibile ca si pret. In ceea ce priveste iluminarea unei alei, proprietarii pot alege corpuri de iluminare opace sau care proiecteaza lumina doar in jos, deoarece ofera siguranta fara a-i orbi. De asemenea, corpurile de iluminat care functioneaza cu energie solara exclusiv nu sunt foarte indicate, mai ales cand vegetatia din curte sau casa blocheaza soarele o mare parte a zilei.

Related posts

6 tendinte preferate de designerii de interior pentru 2020, dar si pentru anii urmatori

Adina Meyers

Ascunsă în natură

Adina Meyers

Casele viitorului: cum vor evolua locuințele noastre în 10-20 de ani

Adina Meyers