LifeStyle

Coronavirusul a dus la o creștere a numărului de animale de casă adoptate și cumpărate la nivel mondial

Pandemia de coronavirus a marcat un „boom” pentru adoptarea și cumpărarea de animale de casă la nivel mondial. Numai în Statele Unite ale Americii numărul animalelor de casă a crescut cu 34% în pandemie.

 

Pentru a combate singurătatea sau pentru a avea mai mult timp liber, a crescut interesul americanilor de a avea un animal de companie. Iar favoriții acestora sunt puii de cățel.

Câte animale de companie au fost adoptate în ultimii ani

Potrivit Societății americane pentru prevenirea cruzimii față de animale (ASPCA), între 2015 și 2018, în Statele Unite au fost adoptați în medie

  • 1,6 milioane de câini
  • 1,6 milioane de pisici.

Totuși, 1,5 milioane de animale din adăposturi au fost eutanasiate (670 mii câini și 860 mii pisici).

Pandemia a determinat mai mulți oameni să își dorească un animal de companie și puțin peste două milioane de pui și-au găsit familie în acest prim an pandemic.

Cererea în creștere a avut, de asemenea, un dezavantaj! Numărul de pui dispăruți a crescut la 70%, potrivit Top Agency.

A crescut și vânzarea animalelor de companie. Ceea ce a dus la o creștere a prețurilor. Potrivit revistei Fortune , cererea de cățeluși era atât de mare la începutul pandemiei, încât multe adăposturi de la Los Angeles la New York au rămas fără animale. În același timp, prețurile au crescut cu 36% față de anul precedent. A spus revista, citând date de la PuppySpot.

 

Pet Shop – oferte

 

Pe lângă Statele Unite, alte țări în care cererea de pui a crescut în anul pandemiei sunt

  • Canada,
  • Suedia,
  • Spania,
  • Brazilia,
  • Australia
  • Israel.

Chiar și furtul de animale de companie a crescut, așa cum a arătat cazul Lady Gaga. Iar buldogii francezi, ca și cei ai artistei, sunt printre cei mai solicitați.

 

Labradorii și Chihuahua sunt cei mai adoptați câini din Statele Unite, conform cifrelor furnizate de Top Agency. Care indică faptul că capitala SUA, Districtul Columbia, este locul în care au fost cele mai multe adopții în ultimul an. Urmat de New Hampshire și Oregon.

 

Și în România, pandemia a dus la creșterea adopțiilor și cumpărării de animale de companie.

Perioada de lockdown de anul trecut cauzată de pandemia COVID-19 a influenţat achiziţionarea sau adoptarea unui animal de companie. Astfel că 17% dintre posesorii de câini şi 16% dintre posesorii de pisici au declarat că şi-au luat un animal de companie. Doar în perioada stării de urgenţă! Potrivit unui studiu realizat de Asociația Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC).

 

Rezultatele studiului au arătat că principalul factor care i-a determinat pe românii din mediul urban să îşi ia un animal de companie este de natură emoţională. Astfel că 57% dintre respondenţi spun că alegerea lor este determinată de dragostea pe care o simt pentru animale. În vreme ce 14% dintre aceştia au adus un animal de companie în gospodărie la dorinţa unui alt membru al familiei. În special a copiilor.

 

Pet Shop –oferte

 

Totodată, sentimentele de apropiere care influenţează achiziţionarea unui animal se reflectă şi în plasarea animalului în contextul familiei şi a altor cunoştinţe.

 

Întrebaţi cât de apropiaţi se simt de animalele de companie proprii, respondenţii au poziţionat animalul de companie pe locul patru în lista apropiaţilor. După soţ/soţie/partener, copii, părinţi. Considerându-se mai apropiaţi de animalul lor de companie decât de fraţi/surori, prieteni sau nepoţi.

 

Potrivit studiului, câinele nu este doar cel mai bun prieten al omului. Ci şi cel mai comun animal de companie deţinut la nivelul gospodăriilor din mediul urban. Datele arătând că:

  • 66% dintre posesorii de animale de companie au câine,
  • în vreme ce 58% au pisici,
  • 12% papagali sau alte păsări,
  • 11% au peşti,
  • lista fiind urmată de cei care deţin iepuri (8%), broaşte ţestoase (4%), hamsteri (3%) şi porcuşori de Guinea (2%).

 

Atât ASPCA, cât și alte site-uri axate pe protecția animalelor au solicitat oamenilor să fie conștienți de responsabilitatea adoptării sau achiziționării unui animal de companie și să evite să facă acest lucru dacă nu sunt dispuși să se angajeze în ceea ce înseamnă acest lucru: să le dedice timp. îngrijește-i, hrănește-i, îngrijește-l sănătatea și nu-i abandona!

Related posts

Produsele Fiskars castiga sase premii la „red dot” in 2013

Adina Meyers

Sean Paul a înscris Bucureștiul pe harta Mad Love Europe Tour

Adina Meyers

Descopera tendintele sezonului primavara-vara 2016

Adina Meyers