Începerea unui nou proiect, fie că e înăuntrul locuinței tale sau afară, în curte sau grădină, nu trebuie să însemne sume mari de bani și timp îndelungat.

Dacă vrei să te apuci de un nou proiect pentru a decora ceva prin casă sau împrejurimi, îți propunem să încerci placarea cu mozaic.

Mozaicul la preț accesibil, din piatră naturală, poate scoate în evidență orice zonă din casă sau de afară, fiind un mod bun de a decora locurile pe care le consideri lipsite de culoare.

Cu doar câteva materiale, niște timp liber și imaginație, poți transforma o partea a gospodăriei tale într-un loc cu totul nou, care să atragă toate privirile și aprecierile celor care îți trec pragul.

 

Dar unde poți folosi mozaicul ca decorațiune?

Mozaicul pentru decorațiuni de interior

Pentru interior, mozaicul poate avea mai multe întrebuințări, pe care le vom detalia în lista de mai jos.

Placarea pereților

Un pas bun de pornire este placarea pereților. Fie că vorbim de pereții din camera de zi sau de cei din baie sau bucătărie, poți încerca diferite modele sau tipuri de pietre naturale.

Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/mozaic-onix-honey-sugar-polisat

 

Poți încerca ori placarea totală a unui perete, ori doar placarea unei forme pe care o dorești, care să se integreze bine cu restul camerei.

Placarea pardoselii

Un proiect la fel de mare precum placare pereților cu mozaic ar fi și placarea pardoselii. Aici poți alege pietre de culori închise și forme identice pentru a crea un covor uniform. Sau poți să faci ceva mai creativ și să aduci puțină culoare în mozaic.

Placarea tavanului

Deși poate părea un lucru neobișnuit, și tavanul poate beneficia de o placare cu mozaic. Fiind o adevărată surpriză pentru oaspeții tăi, mozaicul de pe tavan oferă o personalitate puternică încăperii, fiind un mod elegant de a ieși în evidență.

Mici accente

Dacă nu vrei să lucrezi la un proiect mai mare și preferi să aduci doar un strop de nou în casa ta. Atunci poți încerca mici accente de mozaic în locuri precum zonele din spatele chiuvetelor din baie sau bucătărie. Sau cabina de duș.

Mozaicul pentru decorațiuni de exterior

Pentru decorațiunile de exterior, mozaicul poate avea puțin mai multe întrebuințări.

Alei

Mozaicul se potrivește perfect atunci când vrei să faci o schimbare aleilor din curte sau grădină. Acestea vor ieși în evidență și vor fi rezistente. Iar tu va trebui doar să dedici puțină răbdare și meticulozitate pentru a duce proiectul la bun sfârșit.

Locuri de joacă pentru copii

Dacă vrei să lucrezi împreună cu cei mici la un proiect, poți să decorezi marginile spațiului de joacă. Aici poți folosi pietre colorate și să transformați mozaicul într-o poveste.

Garduri

Dacă ai garduri care despart curtea de stradă, sau curtea de grădină, și vrei să te apuci de un proiect mai serios, poți încerca placarea părții de jos a acestora cu mozaic.

Suporturi pentru ghivece

Un alt proiect de mici dimensiuni, suporturile pentru ghivece din țevi PVC pot fi vopsite și acoperite cu mozaic. Acestea vor ieși în evidență, cu siguranță, și vor arăta foarte bine în grădina ta.

Spații speciale pentru mozaic

Dacă ai un spațiu din grădină unde îți petreci mai mult timpul și vrei să îl înfrumusețezi sau pur și simplu ai un spațiu pe care nu îl folosești la adevărata lui valoare și vrei să îi oferi puțină culoare, consideră să folosești mozaic pentru acele locuri.

Acestea sunt opțiunile noastre de folosire a mozaicului, atât în interior, cât și în exterior. Mozaicul din piatră naturală va scoate în evidență orice zonă în care îl vei folosi. Și va pune o pată de culoare în locuința ta sau împrejurimile ei.

 

Related posts

Vila superba la poalele muntilor

Adina Meyers

Gradinaritul in august

Adina Meyers

Cum sa creezi un aer retro in bucataria ta

Adina Meyers