Proiecte si randari

Configurarea unei grădini de dimensiuni generoase

Situată într-o zonă urbană dominată de case, grădina acestei proprietăţi vaste a fost amenajată după un proiect realizat de arhitectul peisagist Dragoş Isăcescu. Crearea unor zone de interes şi camuflarea vecinătăţilor s-au aflat printre principalele obiective.

„Am avut ca punct de pornire un teren de dimensiuni mari şi vecinătăţi nu foarte agresive, de jur-împrejur existând doar clădiri cu regimul de înălţime de maximum două-trei niveluri.”

Tema de lucru a constat în integrarea în peisaj a unui pavilion cu grătar şi a unei cascade, precum şi în estomparea vizuală a vecinătăţilor.

Din dorinţa de a se crea senzaţia unui spaţiu larg şi aerisit, zona centrală a grădinii a fost păstrată ca o peluză amplă, în timp ce colţurile au fost „mobilate” cu obiectivele propuse în temă.

Astfel, colţul dinspre curte a fost utilizat pentru amplasarea pavilionului, astfel încât acesta să facă trecerea către zona centrală a grădinii. Cascada a fost amenajată în colţul opus, acesta fiind total mascat prin intermediul ochiului de apă.

O importanţă deosebită a fost acordată aleilor de circulaţie, care fac legătura între mai multe puncte din cadrul curţii: casă, garaj, foişor şi accesul spre proprietatea vecină.

Ca specii de arbori şi arbuşti, arhitectul peisagist a ales câteva vedete, gen arţar japonez, cedru pendul sau pini mai pretenţiosi, alături de masa formată din molid argintiu, molid, stejar, mesteacăn etc.

Iluminatul nocturn al amenajării a pornit de la partea practică, mai exact de la asigurarea vizibilităţii în zonele de circulaţie, şi a continuat cu funcţia ambientală, piticii de grădină creând o atmosferă deosebită.

Material realizat cu sprijinul arhitectului peisagist Dragoş Isăcescu, [email protected], www.arh-isacescu.ro

Foto: Dragoş Isăcescu

Related posts

Proiect de casă la parter: suprafața utilă 108.1 mp

Oana Voicu

Proiect de casă mare: suprafața utilă 179.19 mp

Oana Voicu

Certificarea pentru realizarea clădirilor cu un consum minim de energie

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe