Amenajare camera copilului Practic

Conditiile de amenajare pe care camera unui nou nascut trebuie sa le indeplineasca

Un nou nascut este destul de sesibil, iar mediul in care acesta locuieste trebuie sa fie unul care sa ii permita sa se dezvolte intr-un mod armonios si sa stea la distanta de raceli. Desi la o prima vedere pare complicata amenajarea unei camere a copilului perfecta pentru cel mic, din fericire lucrurile nu stau deloc asa. Desigur, asta in conditiile in care stii care sunt aspectele pe care tu trebuie sa le ai in vedere. Vom discuta despre ele mai multe in randurile urmatoare.

Un prim aspect destul de important, care insa e ignorat de majoritatea dintre noi, este nivelul de umiditate al camerei. Umiditatea din aer are un impact destul de mare asupra starii noastre de sanatate nu doar atunci cand suntem bebelusi, ci inclusiv ca adulti. De ce ignoram acest aspect? Poate pentru ca nu stim cat de important este ca aerul sa aiba un anumit nivel al umiditatii.

In camera bebelusului cum trebuie sa fie umiditatea? Aici parerile sunt putin impartite, insa daca ar fi sa tindem catre ceea ce majoritatea are de spus atunci ar trebui sa asiguram in camera sa un nivel al umiditatii de 55 sau 60%. Acesta este intervalul in care cel mic se va simti cel mai bine. Dupa cum poti observa si tu, este aleasa o cale de mijloc. Nu e recomandat nici ca aerul sa fie excesiv de umed, dar nici excesiv de uscat. De altfel, aceste doua extreme vin la pachet cu niste afectiuni specifice.

Temperatura este un alt factor important pe care noi trebuie sa il avem in vedere atunci cand ne dorim ca spatiul in care isi petrece timpul bebelusul nostru sa fie unul perfect pentru buna dezvoltare a sa. Asadar, care este temperatura ideala care trebuie mentinuta in camera bebelusului? Specialistii sunt de parere ca aceasta trebuie sa fie in jurul a 22 – 24 de grade Celsius. In acest interval noi vom reusit sa mentinem temperatura corpului la un nivel optim, precum si sa nu cream un disconfort.

Nu te lua dupa „sfaturile” din batrani, care spun ca cel mic nu trebuie sub nici o forma sa intre in contact cu aerul de afara, deoarece el este contaminat cu microbi care ii pot pune sanatatea in pericol. Chiar daca afara este foarte frig, e recomandat ca incaperea sa fie aerisita zilnic, in reprize de 10 – 15 minute, pentru ca aerul sa fie mereu unul proaspat.

Pe final mai merita sa facem o precizare, si anume ca desi ne dorim sa protejam cat mai mult cu putinta copilasul in aceasta perioada, e bine sa nu exageram. Pana la urma cel mic va trebui sa se acomodeze cu mediul exterior, deoarece in acest mediu el isi va petrece restul vietii. Asadar, nu ar trebui sa te sperie faptul ca prietenii sau rudele tale vor sa iti vada copilasul, ci chiar le poti face cunostinta fara probleme atat timp cat nu se supraaglomereaza spatiul.

Related posts

Cum se realizează un iluminat eficient

Adina Meyers

Cum sa spalati pernele si sa le prelungiti durata de viata

Adina Meyers

Amenajarea livingului cu ajutorul posterelor

Adina Meyers