Amenajari Exterioare Amenajari Interioare Decor Home LifeStyle

Classic blue, culoarea anului 2020, în designul interior: idei – FOTO

“La vie en bleu”, un slogan care sugerează o ambianţă şi o viaţă calmă, relaxantă, armonioasă și pozitivă.

Institutul PANTONE, recunoscut internaţional de designeri ca fiind trendsetterul în materie de culori,  a stabilit încă de la sfârşitul anului trecut culoarea anului 2020. Pentru anul în curs culoarea desemnată este classic blue. Albastru clasic este elegant prin simplitatea sa.  Pentru designeri şi pictori, această nuanţă este cunoscută ca având codul 19-4052.

 Calm, pace şi relaxare

Prin nominalizarea la titlul de „culoarea anului” de către Institutul Pantone, albastrul devine laitmotiv în interioare. Este o culoare cu rezonanţe adânci, evocând cerul infinit şi marea. Induce o atmosferă de linişte dar şi încredere şi invitare la interconectare.

Deşi este considerată a face parte din categoria culorilor reci, albastru este o culoare neagresivă. Psihologii susţin că încăperile în această nuanță limpezesc gândurile, îmbunătăţesc perspectiva şi deschid căi de comunicare.

Albastrul te duce cu gândul instant la cerul infinit, libertate și, de ce nu, sezonul estival. Este deosebit de versatil, având o aparenţă distinctă la aplicarea pe diferite materiale, finisări şi texturi.

Decoruri mediteraneene

Albastrul poate fi folosit cu succes în decorul de exterior, combinaţia alb-albastru fiind întâlnită în special la casele din Grecia, Spania, Tunisia (renumite pentru ușile și ferestrele albastre). Este utilizat în special pentru detalii şi accesorii în asociaţie cu albul faţadelor.

Related posts

Rustic and contemporary elements in a beautiful restaurant-bar

Adina Meyers

Accesorii cool pentru casa: idei practice

Adina Meyers

In cativa pasi simpli: slanina la saramura

Adina Meyers