LifeStyle

Cinci greșeli de evitat atunci când crești un câine la curte

Câinii crescuți în curte sunt de obicei câini de pază, dar pot deveni extrem de agresivi, dacă nu au parte de condițiile potrivite pentru a se dezvolta armonios.

Au nevoie de un adăpost care să-i apere iarna de frig, și vara de căldură sau de intemperii. Însă, atunci când crești un câine la curte trebuie să iei în calcul și alte aspecte, și să eviți anumite greșeli, care îi pot pune sănătatea în pericol.

Nu subestima rasa

Fiecare câine este diferit și are o personalitate unică. Așa că atunci când îi amenajezi un loc în curte, nu subestima influența pe care o are rasa asupra comportamentului câinelui tău. Fiecare rasă are un anumit temperament. Și dezvoltată pentru un anumit scop, având astfel anumite caracteristici comportamentale.

Spre exemplu, rasele de vânătoare, cum sunt ogarii, vor alerga adesea după orice animale mici, sau le vor urmări mirosul. În schimb, câinii din rasa terrier au obiceiul de săpa prin toată grădina. În timp ce câinilor din rasa golden retriever le place foarte mult apa. Așa că atunci când amenajezi curtea, va trebui să te gândești la comportamentul câinelui tău, dar și la caracteristicile rasei.

O curte prea mică

Câinii au nevoie de exerciții fizice și de stimulare mentală. Iar unele rase necesită mai multă mișcare decât altele.

Așa că au nevoie de un spațiu mai mare, unde să se poată juca și alerga în voie. Câinii au nevoie de plimbări dese, de ieșiri în aer liber, acesta fiind modul lor de a explora lumea. Însă, atunci când câinii sunt privați de aceste aspecte. Ei devin hiperactivi, și dezvoltă probleme de comportament nedorite.  Încep să roadă lucruri sau să latre excesiv.

Așa că, dacă îți dorești să crești un câine la curte, asigură-te că are îndeajuns de mult spațiu pentru plimbări. Un câine dresat corect, mental și fizic, va fi mai calm, dar și mai ascultător.

Evită materialele dure de construcții

Atunci când vei construi un adăpost pentru câinele tău, asigură-te că:

  • folosești un material mai puțin rigid, cum ar fi lemnul
  • suprafața de sub picioare ar trebui să fie destul de moale.  Poți folosi gazon artificial, sau poți așeza o păturică în interiorul adăpostului.

Acest lucru este ideal pentru articulații și ajută la prevenirea rănilor.

Nu îl lăsa prea mult timp singur

Câinii au nevoie de multă atenție, iar atunci când le refuzi compania, pentru o mare parte din zi. Aceștia tind să își schimbe comportamentul.

Dacă un câine stă singur mai mult de 4-5 ore pe zi, acesta va deveni neliniștit și va distruge obiectele din jurul său.

Este important ca cineva să-i facă o vizită în timpul zilei, pentru a-l ajuta să-și consume energia, într-un mod sănătos.

Evită să îl ții legat în lanț pentru perioade lungi de timp

Dacă ai un câine de pază din rasa amstaff sau rottweiler, este indicat să îl ții legat, atunci când ai vizitatori, deoarece aceștia pot deveni agresivi cu persoanele necunoscute. Însă nu este indicat să ții un câine legat tot timpul în lanț, deoarece acesta poate va deveni agresiv cu toată lumea.

Pentru a evita un asemenea comportament, câinele va trebui lăsat liber în curte cel puțin 6 ore pe zi, sau să rămână dezlegat pe durata nopții.

În cazul în care câinele este legat, zgarda trebuie să fie din piele, suficient de lată și groasă, să fie prinsă la gâtul animalului astfel încât să nu-l sugrume, dar nici să îi permită să scoată capul ușor din ea. Lungimea lanțului poate porni de la 2-3 metri, până la 10 metri, în funcție de spațiul din curte.

 

Așadar, acum știi care sunt greșelile pe care să le eviți atunci când crești un câine la curte. Este important să-i organizezi cât mai bine spațiul din grădină, astfel încât câinele tău să se bucure de un trai liber și liniștit.

 

 

 

Related posts

Gusturi bogate si experiente culinare inedite: Bucataria Romaneasca Reinterpretata @ Chefs

Adina Meyers

Gateste autentic oriental cu Blue Dragon

Adina Meyers

ROVEGAN – un spectacol pe cord deschis pentru actori şi pentru public

Adina Meyers