Dupa un drum pe care l-am parcurs repede cu masina pana in Otopeni, am ajuns la poarta casei. Gardul care imprejmuieste locuinta ne impiedica privirea si totusi reusim sa intrezarim de la bun inceput ca avem de-a face cu un imobil pe care si-a pus amprenta un specialist. Vila este printre putinele case din zona care iese in evidenta prin forme, avand coerenta unui discurs arhitectural bine inchegat.

Laitmotivul proiectului: cercul! „Inca de la prima discutie pe care am avut-o inainte de a alege proiectul, proprietarii mi-au transmis ca vor o casa pentru o viata si ca nu sunt dispusi sa faca rabat de la calitate atat in ceea ce priveste proiectul, calitatea lucrarilor cat si materialele de constructie si finisaj. Acesta a fost motivul pentru care, de-a lungul timpului, am fost nevoiti sa schimbam mai multe echipe de muncitori. Apoi, de la fundatie si pana la acoperis am folosit numai materiale de constructie scumpe, produse de firme de prestigiu”, ne-a spus arhitectul, inainte sa ne invite la un tur al casei. Pe cat a fost de dorita casa din Otopeni, pe atat de lunga a fost asteptarea proprietarilor pana au reusit sa se mute in noua locuinta.

Din momentul in care a fost pusa piatra de temelie si pana a fost inaugurata s-au scurs, nici mai mult, nici mai putin, de cinci ani. Una din problemele cele mai mari in constructia acestei case a fost aceea ca locuinta este situata intr-o zona inundabila. Ca urmare, de la bun inceput a fost nevoie de lucrari speciale pentru amenajarea solului. „Abia dupa asta am putut sapa fundatia. De aceea a durat atat pana la finalizare!”, ne-a explicat Gabriel Georgescu. Nici dupa acest moment, constructia casei nu a fost ocolita de probleme. Proprietarii si-au exprimat de mai multe ori nemultumirea cu privire la modul in care lucreaza membrii echipei de muncitori, asa ca au solicitat schimbarea lor, asigurandu-se permanent ca planul initial este respectat intocmai.

Dupa discutiile de rigoare cu proprietarii, arhitectul le-a prezentat acestora un proiect care a fost agreat in intregime. Acesta avea toate caracteristicile casei mult dorite: o casa rezistenta, solida, construita din cadre de beton armat, o forma arhitecturala aparte, functionalitate si confort. Deoarece pe parcursul lucrarilor proprietarii si-au dat seama ca au nevoie de mai multe incaperi destinate depozitarii, proiectul a fost modificat din mers. Casa este structurata pe trei nivele, cu o foarte buna impartire a functionalitatilor- un atuu al acestui proiect.

Un accent deosebit a fost pus si pe cele doua terase ale casei, carora le-a fost alocat un spatiu generos. Aici proprietarii pot servi masa pe timpul verii sau se pot relaxa la soare. Un alt element important in realizarea acestui proiect il constituie materialele de calitate folosite atat la interior cat si la exterior.

La exterior, fatada a fost finisata cu vopsea lavabila rezistenta la intemperiile naturii lucru important pentru protectia si aspectul casei in timp. Scarile din fata intrarii principale au fost pavate cu un material pretios ca aspect si care ofera o durabilitate mare de-a lungul timpului: marmura. Perimetrul situat in imediata vecinatate a casei a fost si el acoperit cu pavaj amprentat, iar curtea este iluminata printr-o metoda ingenioasa, spoturile fiind amplasate in suporturi din piatra decorativa.  

Material realizat cu ajutorul arhitectului Gabriel Georgescu

Mobil: 0722.414.867

 

Related posts

Cum sa alegi masina de spalat? Specialistii Electrolux te invata in 5 pasi simpli

Adina Meyers

Sunt radiatoarele din oțel o alegere potrivită? Fornello are oferte la radiatoare și nu numai 

Adina Meyers

4 tendințe de arhitectură rezidențială și amenajări care sunt aici să rămână

Adina Meyers