Parchetul este una din cele mai versatile si moderne tipuri de acoperire pentru podele. Parchetul ofera caldura, dar si eleganta oricarei locuinte, mai ales daca alegi parchetul lucios.

Acesta este un must-have, mai ales in casele moderne, cu un design minimalist. Totusi, daca vrei sa alegi cea mai buna pardoseala pentru casa sau apartamentul tau, trebuie sa cunosti anumite lucruri ce iti vor determina alegerea finala.

Pentru a te ghida prin gama de produse disponibile si potrivite pentru locuinta ta, iata cele noua intrebari esentiale pe care trebuie sa le pui pentru a alege parchetul de care ai nevoie cu adevarat.

 1. Suprafata parchetului meu va fi supusa unui trafic intens?

Placile de parchet pot fi foarte robuste sau mai subtiri. Cert este ca acestea difera intre ele prin nivelurile de duritate si rezistenta la uzura. Examineaza detaliile de pe etichete care te pot ajuta sa intelegi cat de mult rezista. Parchetul destinat locuintelor, de exemplu, este clasificat pe 3 nivele: 31, 32 sau 33.

Nivelul 31 corespunde unei utilizari moderate. Parchetul este potrivit pentru zonele cu trafic redus sau rar, cum ar fi dormitoarele sau holurile fara niciun fel de acces la exterior.

Parchetul clasificat cu numarul 32 este destinat uzului casnic mediu. Asta inseamna ca vei folosi un astfel de parchet in camere de zi, holuri cu iesire exterioara etc.

Cele care au clasificarea 33 sunt potrivite pentru uz casnic cu trafic ridicat. Sunt potrivite pentru camere cu acces la exterior sau pentru uz profesional.

Daca doresti acelasi tip de parchet in intreaga locuinta, alege nivelul de rezistenta pe care il vei aseza in cea mai tranzitata zona din casa.

 1. Parchetul meu va fi foarte expus la pete si zgarieturi?

Solutiile aplicate in fabrica ofera o protectie foarte eficienta. Poti alege perfect un parchet parchet alb lucios de exemplu, care este extrem de rezistent la pete si chiar la zgarieturi. Petele dispar pur si simplu daca il cureti cu mopul sau in cazuri foarte rare cu solutii speciale si de calitate, special conceput pentru acest tip de parchet. Parchetul alb lucios se poate achizitiona de la furnizori precum Parchetsuperlucios.ro. Acesta este specializat in comercializarea parchetului alb lucios, considerat a fi tipul de podea numarul unu in topul preferintelor clientilor.

Desi zgarieturile accidentale trec mai usor neobservate pe un aspect mat decat pe unul stralucitor, trebuie sa stii ca un parchet lucios de calitate, precum cel de la Parchetsuperlucios.ro va avea un grad ridicat de rezistenta si nu se va zgaria usor.

 1. Parchetul va fi asezat intr-o incapere cu un grad mai mare de umezeala?

Daca parchetul este instalat intr-o zona in care umiditatea este mai crescuta decat in mod normal, acesta trebuie protejat de umezeala. Specii de lemn adecvate sunt stejarul, tecul si lemnul tratat termic. Placile trebuie lipite direct de substrat si acoperite cu un finisaj cu ulei sau lac. Daca va intrebati, in ceea ce priveste baile, de regula nu este recomandat parchetul, numai daca este unul special pentru astfel de spatii, astfel incat sa poata rezista cu succes o perioada lunga de timp.

 1. Pe ce suport se va aseza parchetul?

Parchetul super lucios oferit de catre cei de la Parchetsuperlucios.ro, are o grosime de 8 mm, se poate pune pe orice substrat pentru a putea fi perfect drept si este foarte usor de montat. Astfel, va fi necesara si o folie simpla de 2-3 mm. Calitatea parchetului nu este data de grosimea sa, ci de calitatea materialelor folosite pentru fabricarea acestuia, precum si de metodele prin care s-a obtinut produsul final. Astfel, un parchet de 8 mm, poate sa fie mult mai calitativ in comparatie cu unul de 15 mm.

Daca suportul este o pardoseala din vinil lipit complet, poti instala peste un parchet subtire, cu instalatie plutitoare. In cazul instalatiei plutitoare, un strat izofonic va consolida confortul acustic din camera prin absorbtia pasilor.

 1. Mi se va incalzi podeaua?

Poti combina perfect sistemul de incalzire prin pardoseala cu un parchet laminat lucios, pentru un confort incomparabil pentru picioare. Parchetul va trebui, pur si simplu, sa fie compatibil cu sistemul de incalzire ales, electric sau hidraulic. Ca regula generala, se recomanda o grosime mica, dar exista si exceptii. Pentru o pardoseala incalzita, instalatia poate fi lipita sau plutitoare.

 1. Ce cantitate de parchet imi este necesara pentru a acoperi podeaua?

Suprafata ce trebuie acoperita poate influenta tipul de parchet pe care il alegi.

Exista parchet care are latimi mici precum sunt cele de 180 – 200, precum si parchet cu latimi mari de 610, precum este si parchetul alb al celor de la Parchetlucios.ro, care este modelul cel mai bine vandut. Astfel, cantitatea de parchet necesara difera in functie de dimensiunile placilor.Un specialist iti poate sugera exact cantitatea parchetului laminat super lucios necesara pentru a acoperi eficient intreaga suprafata a camerei sau casei.

 1. Aleg parchetul numai pentru aspectul sau natural?

Uneori este dificil sa te hotarasti asupra aspectului parchetului tau. Daca aspectul natural si „viu” al materialului lemnos te atrage, atunci parchetul cu striatii, intr-o nuanta naturala deschisa sau mai decolorata este alegerea perfecta. Si luciul parchetului va fi un plus pentru a evidentia bogatia materialului unui parchet. Pentru a te hotari mai usor, solicita mostre gratuite de la Parchetsuperlucios.ro.

Poti alege mai multe modele pe care le poti aseza in casa ta. Iti vei da seama ce se incadreaza cel mai bine in decor si in preferinte si astfel se poate demonstra calitatea parchetului pe care magazinul il comercializeaza.

 1. Aleg parchetul pentru un aspect simplu sau mai nobil?

Daca admiri parchetul maiestuos al apartamentelor moderne de lux, alege parchet alb lucios simplu, fara striatii si alte particularitati pe suprafata lui. O nuanta naturala, clara si calda, accentueaza stilul modern al acestor pardoseli, in special cu acest finisaj lucios. Pentru un aspect nobil, de conac, alege parchetul lucios cu aspect lemnos, precum cel descris mai sus.

 1. Cum pot fi sigur de calitatea parchetului meu?

Pentru a nu avea nicio indoiala cu privire la calitatea parchetului, alege parchetul lucios alb de la Parchetsuperlucios.ro.

Fabricat din lemn de calitate, de origine certificata, garanteaza

 • o instalare usoara,
 • stabilitate excelenta in timp,
 • rezistenta ridicata,
 • intretinere usoara
 • servicii excelente pentru clienti.

Pentru mai multe detalii, intra acum pe site-ul magazinului.

Related posts

Prin noua gamă Sky Air A-series, Daikin își consolidează poziția de lider pe piața echipamentelor comerciale

Adina Meyers

Un acoperiș perfect funcțional și estetic

Adina Meyers

Cum să scazi temperatura cu până la 5 grade C în mansardă cu VELUX

Adina Meyers