LifeStyle

Cele mai neobisnuite utilizari ale orezului

Orezul este unul dintre cele mai consumate alimente din lume, dar el poate fi folosit in multe alte activitati. Capacitatile orezului de atrage umezeala sunt foarte bine primite in multe domenii. El poate fi folosit pentru a atrage umezeala dintr-un recipient, dar, in acelasi timp, poate fi folosit si pentru ascutirea lamelor blenderului.

Iata cele mai ciudate si practice moduri de folosire a orezului:

-Previne intarirea sarii – Daca locuiesti intr-o zona cu umiditate mare, pentru a preveni lipirea si intarirea sarii in borcan, pune cateva boabe de orez. Ele vor absorbi umiditatea si astfel sarea nu se va mai intari.

-Verifica temperatura uleiului – Daca vrei sa prajesti ceva si nu esti sigur ca uleiul s-a incins, pune un bob de orez in ulei. Daca sfaraie si iese la suprafata, inseamna ca uleiul este gata.

-Tratament cosmetic – Foloseste apa care ramane de la fierberea orezului si spala-te cu ea pe fata. Poti repeta “tratamentul” o data la trei zile. Pentru o piele si mai stralucitoare, foloseste orez brun.

Coace fructele – Daca ai cumparat de la piata un fruct care nu este tocmai copt, pune-l in recipientul cu orez. Verifica-l o data la doua zile ca sa nu se coaca prea tare.

Lipici – Fa-ti propriul lipici, la tine acasa, folosind orez. Fierbe boabele pana cand se sparg si se elibereaza amidonul. Si gata lipiciul.

-Tratament pentru catei – Daca animalul tau de companie a mancat ceva ce nu trebuia, da-i o ceasca de orez gatit. Il va linistit stomacul. Du-l de urgenta la veterinar, daca este vorba de ceva otravitor sau daca situatia nu se imbunatateste dupa ce a mancat orezul.

-Ascute lamele blenderului – Daca blenderul tau nu mai taie ca odinioara, insemna ca are nevoie de ascutire. Poti face asta cu boabe de orez. Pune jumatate de ceasca de orez in blender, si porneste-l. Lamele lui vor fi asutite intr-o clipa.

-Usuca electronicele – Nu e om care sa nu fi scapat macar o data telefonul sau telecomanda in apa. Circuitele sensibile ale acestora vor fi afectate de apa, iar pentru a preveni aceste neplaceri, desfa dispozitivele, scoate bateriile si pune-le intr-un recipient cu orez. Lasa-le acolo cateva ore sau chiar peste noapte, iar orezul va absorbi excesul de apa.

-Curata – Daca vrei sa cureti vesela de plastic din bucatarie, acopera cu boabe de orez fundul recipientului, aproximativ 1 cm de orez, apoi toarna deasupra 4 cm de apa. Pune-i capacul si agita recipientul. Boabele de orez vor freca interiorul vasului si vor indeparta toata murdaria. Acelasi lucru il poti face si cu borcanele pentru condimente sau cafea.

De asemenea, daca ai vase cu o forma neobisnuita in care nu poti introduce mana sau alt obiect de curatat, boabele de orez iti vin in ajutor. Pune doua linguri de orez in recipient, apoi toarna apa calda si lasa-l 15 minute. Apoi agita vasul ca boabele de orez sa curete interiorul recipientului. Clateste.

-Comprese calde – Orezul absoarbe caldura, iar daca ai nevoie de o compresa calda, foloseste o manusa sau o soseta de bumbac, umple-o cu orez si tine-o la microunde nu mai mult de 30 de secunde. Apoi aplic-o unde ai nevoie: gat, ceafa, genunchi, spate, umeri etc. Orezul ia forma locului pe care il asezi si, in plus, incalzit, miroase foarte frumos.

Related posts

1 an de expozitii

Adina Meyers

Se deschide ROMTHERM – evenimentul diversității și calității în domeniul instalațiilor

Adina Meyers

Cina in familie, o traditie care ar trebui sa existe in fiecare casa!

Adina Meyers