Vremurile se schimbă, la fel și preferințele oamenilor. O alternativă din ce în ce mai plauzibilă la dulapuri este sistemul de rafturi. Acum rafturile deschise au pătruns în lumea designului. Deoarece acestea sunt o modalitate elegantă și eficientă de a stoca și prezenta lucrurile din casă. Oamenii sunt încântați de această schimbare pentru că au observat cum modele de rafturi frumoase pot schimba foarte mult atmosfera casei.

Rafturile pot crea un mic birou

Dacă ai nevoie de un birou, poți crea unul într-o zonă din casă, unde ai suficient spațiu, cu ajutorul rafturilor. Ai nevoie de 1-2 rafturi statice și câteva rafturi fixate de perete. Rafturile ca elemente suspendate îți permit să utilizezi rațional spațiul de deasupra canapelei sau mesei.

Rafturi în loc de perete

Dacă ai o cameră pe care vrei să o împarți în două zone te poți folosi de un sistem de rafturi în loc de perete. Această soluție este destul de populară, pentru că este simplă și are un aspect modern și aerisit. Cu ajutorul rafturilor deschise, organizezi și depozitarea corectă și eficientă a lucrurilor pe polițe și obții și un decor nou, foarte atrăgător.

Rafturile utilizate ca partiții interioare oferă oportunitatea de a împărți în mod inteligent camera. Dar și de a crea și un aspect decorativ plăcut, fără a supraîncărca spațiul respectiv.

Unii oameni aleg rafturile monolitice care sunt ca un fel de dulap. Ei au impresia că acestea fac oarecum camera mai ergonomică. Alții preferă rafturile deschise, pentru că creează acel efect de spațiu mai mare.

Rafturi selective

Dacă ai destul de multe gadget-uri în casă, le poți stoca pe rafturi și astfel ai creat un spațiu elegant și multifuncțional.

În cazul în care ești dornic de lectură și ai multe cărți cumpărate, le poți organiza pe rafturi, într-o cameră dedicată acestei plăceri de a citi. Îți poți păstra colecția frumoasă de cărți pe rafturi, iar astfel vei crea și o bibliotecă. Rafturile maximizează spațiul de stocare, într-un mod discret și interesant.

Ele pot fi instalate orizontal, vertical, în moduri ingenioase, astfel atmosfera creată va fi wow. Prin aceste produse combinate se poate obține o creație originală, elegantă și funcțională. Prin urmare, devii tu însuți creatorul bibliotecii tale. Această soluție este grozavă mai ales dacă ești chiriaș în acea casă și nu vrei să investești în produse de mobilier prea scumpe.

Cu sisteme de rafturi din metal de pe Bigg.ro poți crea o „bibliotecă industrială” care se potrivește în orice colt al casei. Aceste rafturi au devenit foarte populare în ultimii ani, ele sunt folosite în casă, mai ales că în plus nu sunt nici costisitoare ca cele din lemn. Obiectele grele necesită material durabil, iar rafturile din metal rezistă la sarcini mari și sunt durabile în timp.

Dacă alegi rafturile din lemn, biblioteca va fi elegantă și plină de rafinament. În prezent sunt la modă piesele de mobilier din lemn de nuc. Prin urmare, cu rafturi deschise din lemn pe care îți afișezi cărțile și alte obiecte din casă, poți schimba mult atmosfera în spațiul respectiv.

Rafturi de perete pentru obiecte de artă

Dacă ai un perete liber, îl poți folosi ca perete de galerie. Instalezi câteva rafturi de aceeași mărime, care sunt suspendate sau fixate de perete. Iar apoi, pe ele poți afișa fotografii înrămate, piese de artă, suveniruri deosebite, cărți și alte obiecte.

Rafturile se folosesc și în scop decorativ, mai ales că ele pot avea diferite culori și dimensiuni, iar pe polițe se păstrează diverse cutii și coșuri elegante și frumoase.

Iubitorii de lemn masiv apreciază rafturile care sunt asemenea mobilierului masiv și care au pătruns în lumea designului industrial. Pe aceste rafturi se etalează cărțile și obiectele decorative. Ele pot fi folosite în diferite zone din casă, pot crea un colț elegant în orice cameră.

Rafturile se aleg astfel încât să aibă un efect estetic, să ofere valoare artistică decorativă întregului interior.

 

Related posts

Accesorii cu design inovator pentru bucătărie

Adina Meyers

Cele patru caracteristici principale care pot face diferenta dintre un televizor LED bun si unul mediocru

Adina Meyers

Advertorial: Cum să alegi mobila pentru dormitor?

Adina Meyers