LifeStyle

Cele mai apreciate jucării. Iată ce să-i cumperi micuțului tău!

Sezonul cumpărăturilor pentru sărbătorile de iarnă se apropie rapid. Deoarece contextul actual este unul atât de special, cel mai indicat este să optezi pentru cumpărăturile online, care îți oferă un confort maxim și o varietate largă de opțiuni. 

Previziunile sunt că jucăriile se vor epuiza rapid, deoarece toți părinții sunt în alertă și nu vor să se trezească în fața unei crize de proporții. Mașinuțe, trenulețe, cărți, păpuși, jocuri de construcție sau puzzle-uri, toate dispar din ofertele magazinelor, așa că nu mai amâna. 

Atâta timp cât copilul tău este încă mic, cumpără-i jucării, cu excepția situației în care el îți cere în mod expres altceva. Jucăriile sunt un element de bază al copilăriei, care formează amintiri de neuitat. Cu toții de aducem aminte de momentele preferate din copilărie alături de jucăriile pe care nu le-am uitat niciodată. 

Cele mai apreciate jucării sunt cele care îndeplinesc anumite funcționalități și respectă anumite criterii, astfel:

1.Se potrivesc cu interesele și abilitățile copilului

Pentru ca o jucărie să aibă succes, trebuie să îi trezească interesul copilului. Asta înseamnă că trebuie să fie realizată din materialele potrivite, că este adecvată vârstei și se potrivește cu interesele celui mic. Cel puțin la început, până vei prinde experiență în identificarea trăsăturilor de personalitate ale copilului, se poate să greșești în alegerea jucăriilor, dar nu este nicio problemă. 

2.Promovează explorarea senzorială

Asta înseamnă că jucăria respectivă atinge și stimulează mai multe simțuri. Unele jucării se pot completa reciproc, astfel încât să ai garanția că toate simțurile sunt solicitate în egală măsură. Văzul, auzul, echilibrul, simțul tactil, sunt doar câteva dintre componentele pe care le poți susține cu ajutorul jucăriilor, astfel încât copilul tău să se dezvolte armonios. Multe jucării promovează învățarea STEM într-un mod distractiv și natural. Matematica, chimia, fizica, tehnologia, sunt doar câteva dintre materiile incluse în domeniul STEM, iar toate achizițiile cognitive pe care le va face copilul tău vor rămâne pentru toată viața. 

3.Promovează abilitățile sociale și joaca în echipă

Îți dorești să ai un copil sociabil, cu mulți prieteni și care nu se intimidează atunci când trebuie să vorbească în public? Jucăriile potrivite îl vor ajuta să devină o persoană sociabilă chiar de la o vârstă fragedă, iar asta va contribui foarte mult la încrederea în sine, abilitățile de comunicare și interacțiune. Jocurile de construcție, trusele pentru experimente sau jocurile multiplayer îi ajută pe copii să împărtășească informații, să lucreze în echipă, să exerseze abilități precum negocierea sau compromisul. 

4.Hrănesc creativitatea și imaginația

Jocurile de simulare sunt doar un exemplu despre beneficiile pe care le pot experimenta copiii. Cu ajutorul acestora, ei vor exersa și dezvolta abilitățile lingvistice și de comunicare. Sunt primii pași în lungul drum al alfabetizării, al construirii vocabularului și al dezvoltării atracției față de învățare. Toate sunt oportunități grozave pentru copii, iar cel mai interesant este că ei vor lua totul ca pe o joacă, atunci când au la dispoziție jucăriile potrivite. 

5.Îmbunătățesc abilitățile de matematică și limbaj

Jocurile de societate care se joacă în familie sau împreună cu prietenii, sunt foarte distractive, dar ajută enorm la dezvoltarea copiilor. Abilitățile matematice vor fi stimulate prin numărarea căsuțelor în care trebuie să se deplaseze, ori a punctelor pe care le-au acumulat. Diversele provocări pe care trebuie să le îndeplinească vor ajuta la dezvoltarea altor abilități fizice, motrice sau care țin de comunicare. Dezvoltarea strategiilor necesare pentru a finaliza jocul sunt o altă componentă a procesului de învățare timpurie. Rezolvarea problemelor, luarea deciziilor și implicarea celorlați în proiectul propriu, le oferă copiilor primele abilități pentru a deveni un lider și a-și dezvolta încrederea în sine. 

Cele mai bune jucării pentru copilul tău sunt cele care îi captează interesul, ținându-l atent pentru perioade de timp lungi, adecvate vârstei și nivelului de dezvoltare pe care îl are. Alătură-te și tu în joaca copilului tău, pentru a-l însoți în lungul drum al cunoașterii. Nimic nu este mai important decât interacțiunea și timpul de calitate petrecut împreună cu familia în timp ce se joacă. 

Related posts

Ziua Caselor Ecologice La Green Planet Blues

Adina Meyers

Policolor lanseaza vopseaua lavabila cu miros de caramel

Adina Meyers

-417, produse cosmetice cu minerale de la Marea Moartă

Adina Meyers