LifeStyle

Cum ne petrecem weekend-ul de Ziua Europei in Bucuresti si nu numai

Acest weekend este unul plin de evenimente in toata tara, mai ales ca se sarbatoreste Ziua Europei, eveniment care aduce o gramada de spectacole si nu numai.

In Herastrau are loc ONGFest de pe 9 mai si pana pe 11 mai, unde 180 de expozanti ne vor incanta cu proiecte de suflet.

Revenind in Bucuresti, statiile de metrou se vor redenumi si pe peroane vom avea mai multe surprize. In proiect sunt implicate 21 de ambasade ale statelor membre, care vor avea standuri de prezentare si actiuni culturale in diferite statii de metrou. In statia Iancului, Ministerul Afacerilor Externe va avea un stand cu materiale de informare, statia Stefan cel Mare prezinta Austria, cu un film de scurtmetraj experimental, iar cele doua peroane din Piata Victoriei sunt dedicate Slovaciei, respectiv Suediei. Evenimentul Slovaciei include o expozitie de tablouri iar Ambasada Suediei pune la dispozitia vizitatorilor mese de cocktail, gustari si DJ care mixeaza muzica din aceasta tara.

In pasajul statiei Basarab, care este dedicata Germaniei, copiii vor primi ursuleti Haribo.

Statia Grozavesti va fi tapetata, de Ziua Europei, cu imagini cu lalele, pentru ca aici este ilustrat universul Olandei.

Ambasada Finlandei prezinta, in statia Eroilor, o opera de arta de 2 metri pe 2 metri si o expozitie cu brazi de Craciun.

Statia Izvor este dedicata Spaniei, la Timpuri Noi calatorii vor vedea imagini din Cehia. Statia Pipera va gazdui Ambasada Sloveniei, in timp ce la Aurel Vlaicu vor dansa artisti irlandezi, pe muzica traditionala. Tot aici vor fi instalate fatade de pub irlandez, unde vizitatorii pot primi vouchere pentru bere irlandeza.

Statia Aviatorilor este dedicata Italiei, unde un desenator cu creta va incanta calatorii. Iubitorii culturii franceze vor gasi la Piata Romana muzica si mancare din aceasta tara. In buricul orasului la Piata Universitatii, curiosii se vor delecta cu muzica din Lituania si Grecia, in timp ce la Piata Unirii sunt prezentate Marea Britanie si Danemarca.

La statia Tineretului se va regasi atmosfera Ciprului, in timp ce la Piata Sudului va fi prezentata Croatia. Polonia va fi regasita de cei care calatoresc in statia Politehnica, in expozitia foto "Zbor deasupra Poloniei". Cei care ajung la statia Pacii se vor intalni cu gastronomia Ungariei.

Vineri, 9 mai, este zi mare pentru fanii Comic Con. A doua editie a East European Comic Con se va desfasura la Romexpo in perioada 9-11 mai, iar vizitatorii sunt asteptati cu numeroase activitati, precum sesiuni de intrebari si raspunsuri cu actorii invitati, sesiuni de autografe si fotografii cu acestia, diverse concursuri, cum ar fi concursul de Quiz, concursul de costume, dar nu numai.

Nu putem sa uitam de Moebius, formatia care inca de la debut a reusit sa atraga atentia prin stilul lor de a imbina post-rock-ul cu neo-folk-ul cu influente indie si sunete psihedelice. Trupa implineste un an de existenta prin cluburile alternative din Romania, iar acest lucru va fi sarbatorit cu fast sambata, 10 mai, incepand cu ora 21.00, la Palatul Spayer din Bucuresti.

Pe 10 mai, la Carol 53 trebuie sa ajungem la targuiala de primavara unde totul se reduce la negociere. Un targ cu lucruri frumoase si oameni si mai frumoși, pe care nu-l putem rata.

La Dianei 4 avem Yard Sale de mai. Incepe pe 10 mai si se termina pe 11. Haine, pantofi, bijuterii, decoratiuni sau chiar electrocasnice ne asteapta sa le luam acasa.

Se spune ca fericirea trece prin stomac. Sau era dragostea? Eh, oricum ar fi, pentru a termina weekendul veseli avem Friendly Dinner la Alandala, cu mancare buna si oameni veseli.

Cititi despre mai multe evenimente pe getlokal.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Soluții răcoritoare pe timp de vară

Adina Meyers

Sugestii de mini-vacanta la InterContinental

Adina Meyers

Marina Bay Sands, una din cele mai uimitoare construcții din lume

Adina Meyers