Fie că eşti un meşter la care apelează toată lumea sau un amator care se străduieşte să repare lucruri prin casă atunci când e cazul, este ideal să ai la îndemână un mic atelier de ustensile strict necesare.
Ele te pot salva rapid atunci când întâmpini o situaţie mai puţin plăcută. Ca să nu apelezi de fiecare dată la prieteni când ai nevoie de o ustensilă pentru a repara ceva, experţii Praktiker au pregătit pentru tine o listă cu ce trebuie să conţină o trusă de „prim ajutor“ pentru casă.
Şurubelniţă
Este una dintre cele mai utile unelte care nu ar trebui să lipsească din casă. Fiindcă există mai multe tipuri de şurubelniţe, indicat ar fi să optezi pentru un set de diferite dimensiuni sau să alegi o şurubelniţă universală la care poţi să schimbi capetele. La Praktiker găseşti o gamă largă de şurubelniţe de diferite dimensiuni şi capete, comercializate la set sau separat.
Ciocan
Este acea unealtă care poate fi folosită în lipsa unei maşini de găurit. La Praktiker găseşti o multitudine de ciocane, de la cele pentru zidari, plăci ceramice şi dulgheri, până la cele pentru lăcătuşi. Pentru atelierul de scule de acasă, experţii Praktiker recomandă un ciocan de dimensiuni reduse, aşa cum este cel pentru dulgheri. Ideal ar fi să aibă şi capăt special de scos cuie.
Cleşte şi patent
Pentru o trusă de unelte cu adevărat utilă, optează şi pentru un patent şi un cleşte care îţi pot fi de folos când ai cabluri de tăiat. Şi la această categorie găseşti la Praktiker o diversitate de forme şi mărimi, în funcţie de ceea ce ai de făcut: înşurubare, tăiere, strângere etc.
Chei
Sunt unele dintre cele mai utilizate şi indispensabile unelte pe care le găseşti în multiple variante şi dimensiuni. Pentru completarea trusei de unelte utile pentru acasă, experţii Praktiker îţi recomandă trei tipuri de chei: cheia fixă (pentru deşurubare), cheia tubulară (pentru înfiletare) şi cheia reglabilă, ce poate fi reglată pentru orice dimensiune.
Unelte de măsurat şi îndreptat
Printre uneltele de măsurat şi îndreptat de care ai nevoie pentru a-ţi completa trusa de meşter se numără ruleta şi bolobocul sau nivela. În ceea ce priveşte ruleta, ai grijă să alegi una suficient de lungă, astfel încât să îţi permită să măsori suprafeţe cât mai mari. De asemenea, optează pentru o ruletă dintr-un material rezistent şi cu sistem de blocare.
Bolobocul sau nivela te ajută să aranjezi obiectele drept, atât la nivel orizontal şi vertical, cât şi pe diagonală, fiind prevăzut cu trei indicatori sau bule de aer pentru fiecare poziţie. Această uneltă este foarte utilă atunci când schimbi locul unei piese de mobilier sau când aranjezi electrocasnicele.
Spor la meşterit! Nu uita, ţine toate ustensilele într-o trusă, astfel încat să le găseşti uşor şi rapid atunci când ai nevoie de ele. Dacă ai nevoie şi de alte sfaturi legate de atelierul de scule, vino în magazinele Praktiker, unde experţii noştri te aşteaptă cu răspunsuri la întrebările tale. Dacă te-ai hotărât cum să-ţi completezi trusa, poţi comanda online, pe www.praktiker.ro.