Alegerea inspirată a sistemului de irigare garantează, în mare măsură, frumusețea grădinii, pentru că astfel plantele se vor menține verzi și se vor dezvolta armonios chiar și în zilele toride sau în perioadele de secetă, când arșița poate distruge tot în cale, inclusiv peluza şi straturile de flori.

În mare, sistemele de irigare se împart în trei categorii: îngropate, aparente și prin picurare. Dar ce alegeți? Atunci când proiectați un sistem de irigare, trebuie să țineți cont de tipul de grădină, plantele pe care le aveți, modul în care acestea sunt repartizate în grădină și de expunerea spre nord, sud, est sau vest a zonelor de irigat.

Un alt lucru important pe care vă recomandăm să-l aveți în vedere atunci când vă proiectați grădina și sistemul de irigare este separarea circuitelor de apă în funcție de necesitățile plantelor dintr-o anumită zonă a grădinii. De exemplu, gazonul are nevoie de mai multă apă în perioadele de vară decât celelalte plante. Prin urmare, este obligatoriu să separați circuitele sistemului de irigare care udă gazonul de cele care udă plantele.

Astfel, în perioada foarte călduroasă, veți putea administra mai multă apă peluzei și mai puțină plantelor. Dacă nu faceți acest lucru, o să ajungeți în situația în care gazonul va arăta foarte bine, pentru că primește apă suficientă, dar plantele vor suferi sau chiar se vor usca din cauza surplusului de apă.

Cum să alegeți, să instalați și să întrețineți un sistem de irigare potrivit pentru grădină veți afla din ediţia de iunie a revistei Casa Mea. 

Related posts

Solutia acoperisului ceramic

Adina Meyers

Prinde oferta care te tine la inaltime!

Adina Meyers

Proiectare gratuită a sistemelor de ventilaţie cu recuperare de căldură pentru bucătării profesionale

Adina Meyers