Dacă te temi de costurile mari generate de construirea și întreținerea unui bazin poți opta pentru o varianta mult mai economică de care se vor bucura, în special, copiii: piscina gonflabilă.
În magazinele de specialitate veți găsi o varietate extrem de mare de piscine gonflabile. Diversitatea se regăsește atât în ceea ce privește capacitatea, designul, dotarea cât și costurile de montaj și întreținere. O piscină, indiferent de tipul pe care îl alegeți, nu este doar un bazin umplut cu apă.
În cazul piscinelor gonflabile trebuie să luați în calcul instalarea unor echipamente specifice care să asigure circulația și filtrarea apei. În plus, pentru sănătatea celor dragi trebuie să vă asigurați că apa este tratată cu substanțe speciale care elimina impuritățile.
Când alegeți o piscină gonflabilă trebuie să faceți un calcul legat de numărul de persoane care o vor folosi dar și frecvența cu care aceasta va fi utilizata. În plus, este important să vă gândiți, încă din prima zi, la un spațiu de depozitare adecvat pe timpul iernii.
La capitolul costuri treceți pe lista costurile estimative pentru curățarea și purificarea apei, cheltuielile legate de umplerea, golirea și reumplerea piscinei, dar și cele generate de consumul de energie, pentru că majoritatea modelelor de piscine au încorporate și echipamente electrice.
La achiziționarea unei piscine gonflabile, setul de bază ar trebui să conțină sistemul de filtrare – pompa de filtrare/recirculare și filtru cartuș, la care se adaugă scara, folia de protecție, prelata, accesoriile pentru curățare, skimere și DVD-ul cu instrucțiunile de instalare.
Bazinul trebuie amplasat pe o suprafață solidă și plană pentru a preveni prăbușirea lui sau vreo inundație.
În plus, nu amplasați bazinul sub linii de curent electric, ori deasupra unor țevi, cabluri ori a altor linii utilitare.