Home

Ce trebuie să știi despre alegerea unei pardoseli de calitate pentru casa ta

 
   

De cele mai multe ori, alegerea unei pardoseli de calitate va aduce eleganță locuinței tale, fiind o investiție de viitor. Cu toate că piatra este un material rece, ea poate fi combinată cu o serie de alte materiale, care să o pună în valoare. Astfel, poți folosi piatră atât pentru pardoseli, cât și pentru placarea pereților, sau pentru blaturile de chiuvetă. Iată care sunt cele mai des întâlnite tipuri de pardoseli:

Travertin – Acest tip de piatră este recomandată pentru podele si pardoseli, dată fiind porozitatea accentuată. În trecut, travertinul era folosit pentru construcțiile mari, precum Colosseum-ul din Roma.

Marmură – Este de regulă albă, colorația fiind dată de impurități precum argila, silicații sau silexul. Pardoseala din marmură este excelentă atât pentru spațiile interioare, cât și pentru cele exterioare.

Ardezie – Fiind o piatră impermeabilă (cu un factor de absorbție foarte scăzut), este folosită de regulă pentru acoperișuri, însă este folosită și ca pardoseală sau pentru placarea pereților. De asemenea, textura sa elegantă face ca această piatră să fie folosită și în scopuri decorative.

 
   

Granit – Este una din tipurile de pietre cele mai des întâlnite în amenajări, fiind folosită atât pentru pardoseli, cât și pentru blaturi. Acest tip de material era folosit în construcții încă din Egiptul antic.

Gresia – Versatilitatea acestui material face ca gresia să fie folosită atât pentru amenajări interioare, cât și exterioare. Se prelucrează cu ușurință, fiind folosită cu precădere pentru pardoseli interioare, dată fiind porozitatea crescută.

Steatit – Această piatră naturală este utilizată în interior, pentru pardoseli de dușuri, șeminee sau blaturi de chiuvetă. Din acest material se fabrică și obiecte de dimensiuni reduse, precum mojare și pistile.

Piatra se asortează foarte bine și cu alte materiale, precum lemnul, metalul, sau chiar alte pietre naturale. Astfel, poți opta pentru o pardoseală din travertin, alături de un șemineu din steatit, o combinație elegantă, ce merge de minune! Iată și alte avantaje ale alegerii unui material din piatră pentru pardoseală:

Este foarte durabilă – Monumentele rămase încă din preistorie fac dovada acestui fapt, ce face ca investiția într-o piatră de calitate să fie o alegere cu adevărat inspirată.

Se întreține ușor – Folosirea pietrei în amenajarea unei pardoseli vine la pachet cu multe avantaje, printre care și curățarea ușoară a acesteia.

 
   

Aduce un plus de valoare – Piatra este o investiție importantă, însă odată ce dobândește o patină pe măsura anilor de utilizare, valoarea acesteia crește.

Este unică – Fiecare tip de piatră folosită pentru pardoseli este unicat, având un aspect inconfundabil. Piatra de calitate nu poate fi falsificată sau copiată, având astfel un caracter aparte.

Este igienică – O pardoseală din piatră nu va dezvolta mucegai sau bacterii, fiind o alegere mai bună pentru familiile cu copii mici sau predispoziții la diverse alergii.

Pentru o gamă impresionantă de pardoseli din piatră, la cele mai competitive prețuri, intră pe https://favi.ro/produse/categorie/pardoseala și alege dintre cele mai elegante modele disponibile!

Related posts

Nunta pe plaja: creeaza-ti propriul buchet din scoici si stele de mare

Adina Meyers

TROCAL AluFusion: o noua generatie de sisteme de tamplarie PVC

Adina Meyers

Pas cu pas: reconditionarea unei oglinzi

Adina Meyers