Calatorii LifeStyle

Ce trebuie să faci pentru a nu te îmbolnăvi de coronavirus în concediu. Medicul Alexandru Rafila atrage atenția

Alexandru Rafila: „Zonele turistice sunt surse posibile pentru răspândirea infecției”.

Medicul atrage atenția că dacă nu se poate menține o distanță de 1,5 metri între persoane, atunci masca este necesară și în aer liber.

„În general zonele turistice sunt niște surse posibile pentru răspândirea infecției, mai ales dacă se desfășoară un turism mai puțin organizat. Acolo era ceva mai puțin organizat. Nu erau zone de alimentație publică, hoteluri, era pur și simplu o foarte mare aglomerație în aer liber”, a spus Alexandru Rafila la Digi24.

„Noi spunem că masca se folosește în spații închise sau în mijloace de transport. Dacă în aer liber este o foarte mare aglomerație, iar acea distanță minimă de un metru și jumătate în mod evident nu este respectată, atunci și spațiul acesta liber devine propice pentru transmiterea bolii. Cred că nu erau foarte multe persoane într-o astfel de situație – care ar fi utilizat masca”, a explicat medicul.

Conform specialistului, o atitudine mai fermă din partea autorităților care să împiedice aglomerațiile mari de oameni se poate lua: „Adică, noi am stabilit un număr de persoane care pot să stea împreună, iar dacă discutăm de 5, 6 persoane, iar acolo sunt 600… Vă dați seama că s-ar putea încerca convingerea oamenilor, că nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive. Dacă avem suficientă abilitate cred că există posibilitatea să îi convingem pe oameni să se depărteze și să evite aglomerația excesivă”, a completat Alexandru Rafila.

Articole similare

Restaurantul St. George din Centrul Vechi are un nou bucatar Chef

Adina Meyers

Gucci Eyewear aniversează 1 an in Romania prin lansarea noii colectii de toamna-iarna ’18-‘19

Adina Meyers

Craig David la NUBA Beach Club – 23 Iunie 2018

Adina Meyers