Amenajari Exterioare

Ce plantam in gradina amenajata pe cont propriu?

Toate aceste plante rezista in orice zona din tara, sunt usor de intretinut si de procurat.

Artarul japonez – este un copac foios care a fost aclimatizat in tari cu clima temperata, asa ca nu este nevoie sa fie mutat in ghiveci iarna pentru ca riscati sa ii distrugeti radacina. Este recomandat sa fie plantat intr-un loc umbros, pentru ca frunzele sunt sensibile si se usuca sub actiunea directa a soarelui.

Magnolia – este o planta destul de usor de intretinut. Ea are nevoie de un teren insorit, bine drenat, cu sol neutru, usor acid si de umiditate constanta pe intreaga perioada a anului. Odata plantata, ea suporta perioade usoare de seceta, dar in cazul in care veti incerca sa o transplantati, se va usca.

Ienuparul creste in zona submontana si montana, in locuri deschise si bine insorite pentru ca are nevoie de multa lumina. Ienuparul este una dintre plantele pentru care timpul sta in loc, fiind mereu verde si viu, asa ca va va insufleti gradina indiferent de anotimp.

Tisa este o specie de conifere care se dezvolta cel mai bine intr-o regiune racoroasa, cu sol umed, avand nevoie de putin soare. Ea rezista foarte bine la inghet si poluare.

Catina este un arbust fructifer de padure stufos, foarte ramificat, spinos, cu o culoare generala albicioasa. Catina are nevoie de foarte multa lumina fiind indicat sa fie expusa direct razelor soarelui pe cea mai mare parte a zilei. Fata de umiditate, catina se adapteaza foarte usor, rezistand la cele mai cumplite secete, dar si la inundatiile temporare.

Puternic parfumat, bujorul este o planta rezistenta, cu viata lunga, avand perioada de inflorire din primavara tarzie pana la inceputul verii. Bujorul este o planta care are nevoie de soare cel putin 6 ore pe zi pentru a inflori si a se dezvolta corespunzator. In semiumbra va inflori mai putin, iar la umbra nu va supravietui.

Related posts

Classic blue, culoarea anului 2020, în designul interior: idei – FOTO

Adina Meyers

Din ce este compus un sistem de panouri fotovoltaice

Adina Meyers

Sfaturi pentru amenajarea unei băi

Adina Meyers