Amenajari Exterioare Balcon si terasa

7 finisaje contemporane pentru o baie spectaculoasă

În designul de interior contemporan, „cerul e limita”, iar băile nu fac excepţie. Finisajele sunt protagonistele acestor încăperi, fiind cele care creează fundalul decorului. În continuare vi le prezentăm pe cele mai spectaculoase, menite să transforme baia într-un spaţiu ieşit din comun.

1.         Piatră naturală

O baie amenajată cu piatră naturală este simbolul rafinamentului absolut, acest finisaj de lux oferind spaţiului un aer de spa rafinat. Această opţiune nu se va demoda prea curând, avantajul său fiind că se pretează atât amenajărilor în stil clasic, cât şi celor moderne.

2.         Lemn

Suprafeţele lemnoase prezente în acest spaţiu răsfaţă tactil simţurile.

Baia este însă o încăpere umedă, deseori cu o ventilare redusă, de aceea integrarea lemnului aici este pretenţioasă. Răspunsul la această problemă este ceramica cu aspect de lemn, care îmbină calităţile estetice ale lemnului cu rezistenţa la căldură şi umiditate. În plus, un astfel de finisaj este uşor de curăţat şi rezistent în timp la uzură şi trafic.

3.         Plăci ceramice

Tendinţele contemporane mizează pe crearea unui aspect minimalist şi unitar al amenajării, prin utilizarea aceluiaşi finisaj la nivelul pardoselii şi pereţilor. Versatilitatea placărilor ceramice oferă posibilitatea de a obţine cu uşurinţă o baie cu look natural, existând nenumărate modele inspirate de materialele din natură.

4.         Mozaic

Folosirea mozaicului aduce spaţiului o notă exclusivistă şi unică, prin crearea unor puncte focale – zone vizuale de interes. În baie, acest finisaj poate pune în valoare un perete sau poate întrerupe monotonia plăcilor ceramice. Realizat din sticlă sau ceramică, mozaicul poate fi ales în acelaşi ton cu restul finisajelor sau într-o nuanţă contrastantă. În tendinţe este mozaicul cu efect metalic – în special auriu, din bronz sau cupru.

5.         Sticlă

Panourile decorative din sticlă sunt folosite în ultimii ani în băile amenajate în stil contemporan, putând fi vopsite sau printate digital în orice culoare şi model. Alternativă la placările cu faianţă, acestea reprezintă o opţiune personalizată, ce creează interioare de efect.

6.         Tapet

O altă soluţie cu un impact vizual ieşit din comun în baie este tapetul. Noile tehnologii de fabricare permit realizarea unor produse rezistente în spaţiile umede. Un tapet cu imprimeu deosebit poate personaliza zona lavoarului, căzii sau duşului, contribuind la transformarea întregului spaţiu.

7.         Vopsea

O opţiune clasică, vopseaua lavabilă rezistentă la apă, disponibilă cu finisaje mate sau lucioase, oferă posibilităţi nenumărate de personalizare a băii. Este o versiune accesibilă şi rapidă de schimbare a decorului din această încăpere.

Text: Alexandra Zaiţ

Related posts

Ce trebuie sa eviti atunci cand amenajezi baia

Adina Meyers

Tratamentele fito-sanitare, arma gradinarului in razboiul cu insectele daunatoare

Adina Meyers

Gradina interioara, sursa de relaxare

Adina Meyers