LifeStyle

Ce nuanțe alegem pentru birourile operaționale

În designul de interior, culorile au primit, primesc și vor primi întotdeauna o doză semnificativă de atenție. Rolul acestora este cunoscut tuturor: oferă informații despre proprietar celor din exterior, contribuie la crearea atmosferei dorite și evidențiază trăsăturile arhitecturale ale construcției.

Într-un spațiu de birouri, acestea au un impact major asupra stării de spirit a angajaților. Mai exact, pot fi motivaționale sau nu, influențând covârșitor productivitatea și, implicit, succesul afacerii.

Dacă te afli astfel în căutarea unor birouri operaționale pentru amenajarea sau reamenajarea spațiului de lucru, alege cu foarte mare atenție nuanțele. Ține cont ca acestea să se potrivească cu imaginea business-ului tău, dar și cu spiritul echipei. În fond, cei care petrec cel mai mult timp în interior trebuie să se bucure de o atmosferă relaxantă și de confort, iar cei care vin în vizită trebuie să găsească un spațiu ce emană profesionalism, fără tentă de rigiditate.

Cele mai potrivite nuanțe pentru birourile operaționale

În cele ce urmează vor fi prezentate nuanțele cele mai potrivite pentru birourile operaționale:

– Albastru

Piesele de mobilier în nuanțe de albastru vor fi mereu la modă deoarece au un efect calmant asupra angajaților, sporesc puterea de concentrare a acestora și emană seriozitate, încredere și putere pentru cei care vin din exterior.

Albastrul este ideal într-un birou în care activitățile necesită o atenție sporită la detalii și în care există un volum mare de provocări zilnice. Această culoare va contribui la crearea unei atmosfere prietenoase și va oferi senzația mult dorită de libertate.

– Verde

Diferitele nuanțe de verde pot provoca atât emoții pozitive, cât și negative. Cu toate acestea, în general, culoarea verde este asociată cu natura și renașterea. Alegerea birourilor operaționale într-o nuanță liniștită de verde poate ajuta la calmarea anxietății și poate face ca oamenii să se simtă mai relaxați și bineveniți.

Verdele încurajează găsirea echilibrului interior, consolidează încrederea și este recomandat spațiilor în care angajații petrec foarte mult timp deoarece nu este obositor din punct de vedere vizual.

– Portocaliu

Nuanțele de portocaliu aduc căldură și energie pozitivă în designul de interior. Portocaliul luminează camerele și creează un decor confortabil, fiind în același timp perfect pentru energizarea spațiilor.

Atunci când este folosită în mod corespunzător, este o culoare distractivă, fiind astfel o opțiune pentru un birou operațional mai relaxat, în care angajații pot să-și manifeste liber creativitatea. Portocaliul este totodată o culoare care facilitează interacțiunea, fiind adesea întâlnit în sălile de ședințe sau în camerele de relaxare.

– Galben

Deseori văzută ca o culoare a optimismului și a energiei, se crede că galbenul declanșează inovația în rândul angajaților și este cel mai bine folosit în spațiile creative.

Cu toate acestea, prea mult galben poate provoca anxietate. Studiile au constatat că oamenii sunt mai predispuși să-și piardă cumpătul în birourile în care predomină nuanțe puternice de galben, acestea fiind astfel nepotrivite pentru sălile de întâlniri sau birourile în care pot apărea situații tensionate. Galbenul este, de asemenea, nepotrivit în birourile care primesc multă lumină naturală.

– Roșu

Roșul are ca efect creșterea ritmului cardiac și a respirației. Ca urmare, când oamenii văd această culoare, reacțiile lor devin mai rapide și mai puternice. Deși acest lucru este potrivit pentru spații în care au loc o mulțime de activități fizice, proiectele de birouri care includ nuanțe intense de roșu nu sunt destinate business-urilor în care angajații petrec foarte mult timp în interior.

Cu toate acestea, un studiu efectuat de Universitatea din British Columbia a constatat că roșu mărește performanța atunci când angajații au sarcini orientate spre detaliu, sporind capacitatea de concentrare.

Office Nova Concept te ajută să alegi culoarea potrivită pentru birourile operaționale

Office Nova Concept știe că fiecare proiect de amenajare este unic deoarece fiecare afacere are propria personalitate, conturată de dorințele, aspirațiile și obiectivele factorului uman responsabil de succesul ei. Compania oferă astfel servicii adaptate nevoilor individuale ale fiecărui client în parte, punând accentul pe estetică deosebită, confort și funcționalitate.

De-a lungul timpului, Office Nova Concept a fost implicată în nenumărate proiecte de birouri și a asigurat spații creative, relaxante și frumoase pentru nenumărați angajați. Dacă ești și tu în căutarea unor soluții eficiente de amenajare a spațiului de birouri, apelează la consultații Nova și lasă-i să te ajute să găsești birourile operaționale potrivite!

Related posts

Durerea pelvina – cauze pe care femeile nu trebuie sa le ignore (P)

Adina Meyers

Revistele Casa Mea si Caminul va asteapta la BIFE-SIM cu premii surpriza

Adina Meyers

Classic blue, culoarea anului 2020, în designul interior: idei – FOTO

Adina Meyers