Uita de aleile clasice din beton turnat! Daca iti doresti o curte unicat, care sa te reprezinte, e cazul sa iti indrepti atentia catre pavele si sa te lasi purtat de varietatea de culori, forme si texturi prin care iti poti transforma curtea sau gradina in adevarate spatii de contemplat.

Astfel, fie ca este vorba de caile de acces principale sau despre aleile si terasele din gradina, pavelele din oferta Symmetrica imbina cu succes elementele naturale si stilul arhitectural, reusind sa raspunda si celor mai exigente cerinte de amenajare.

Iata 5 motive pentru care Symmetrica recomanda amenajarea spatiului din jurul casei cu pavele:

Design de efect

Pavelele au un design deosebit ce confera o nota distincta si un aspect deosebit curtii. Pentru ca sunt disponibile intr-o varietate bogata de modele, texturi si culori, acestea ofera un aspect modern comparativ cu clasicul beton sau asfalt gri. Astfel, in functie de preferinte, cu ajutorul pavarii, curtea ta poate capata un aspect rustic, traditional sau futurist, pornind de la nuante inspirate din natura, pana la culori indraznete. In plus, pentru o amenajare de efect, poti opta pentru pavele cu forme neconventionale din gama Symmetrica Select pe care sa le ansamblezi intr-o maniera creativa, de la modele simple si elegante, la forme geometrice deosebite.

De asemenea, daca proiectul tau implica reamenajarea gradinii, poti apela la Symmetrica pentru Gradina, un set complet pentru amenajarea unei zone autentice, compus din trepte, dale, rigole si borduri cu aspecte de piatra naturala, usor de incadrat in orice ambient.

Rezistenta de durata

Prin caracteristicile pe care le intrunesc, pavelele reprezinta cea mai buna solutie in ceea ce priveste comportamentul la abraziune si rezistenta la uzura. Important este doar sa alegeti tipul de pavaj in functie de destinatia acestuia: pietonal sau pentru amenajarea parcarii. Mai mult, acestea sunt rezistente la oscilatii mari de temperatura, intemperii si sunt foarte usor de intretinut, de pe suprafata pavata putand fi indepartate si cele mai dificile pete fara prea mult efort. In plus, noua gama Symmetrica Select beneficiaza de sistemul de protectie Aqua Protect, o tehnologie moderna care inlatura una dintre cele mai dese cauze ale deteriorarii pavajului – infiltrarea apei.

Raport calitate-pret excelent

Din punct de vedere al raportului calitate-pret, pavelele au un real avantaj fata de aleile din beton. In ciuda faptului ca pretul pe metru patrat este acelasi in cazul unei pavari ca si in cazul folosirii de asfalt sau beton, aproximativ 25 de lei pentru pavajului clasic, investitia in pavele este mult mai avantajoasa, aceastea avand o durabilitate de pana la 25 de ani, fata de beton sau asfalt care trebuie inlocuit la maxim 10 ani.

De asemenea, intrucat pavelele se fixeaza pe pat de nisip, si costurile de montaj sunt mai reduse decat in cazul aleilor turnate. Avand forme bine definite, imbinarea lor este realizata facil, iar rezultatul este o suprafata rezistenta si unitara. Mai mult, zonele pavate pot fi utilizate imediat dupa montare, fara a mai fi necesar un timp de asteptare.

Benefice pentru mediul inconjurator

Materialele din care sunt create si formele predefinite fac din pavele alegerea perfecta si din punct de vedere al relatiei cu mediul inconjurator. Spre deosebire de asfalt, care este un produs petrolier ce contine o cantitate mare de substante toxice, pavelele sunt produse din elemente naturale, care nu afecteaza mediul inconjurator. Mai mult, datorita spatiilor de 2-3 mm care se formeaza intre piese, pavajul permite drenarea apei si aerisirea solului.

Pe de alta parte, existenta pavelelor ecologice, care permit mentinerea vegetatiei, ofera posibilitatea crearii unor amenajari peisagistice de efect, atat din punct de vedere al design-ului, cat si din punct de vedere al aromonizarii cu mediul inconjurator.

Inlocuire usoara

Comparativ cu alte materiale folosite pentru amenajarea curtilor, pavelele au avantajul de a putea fi recuperate integral daca va ganditi sa aduceti modificari in peisagistica. De asemenea, cand este nevoie de o interventie la conductele subterane, de exemplu, acestea se pot scoate si aranja la fel, fara pierderi. Mai mult, datorita formelor predefinite, daca o pavela s-a spart, aceasta poate fi inlocuita foarte usor.

Pentru mai multe detalii despre gamele Symmetrica Select si Symmetrica pentru Gradina, dar si despre celelalte solutii de amenajare cu dale, borduri sau rigole, accesati www.symmetrica.ro

Related posts

Tehnici de supravietuire pe timp de iarna. Cum te pregatesti din timp pentru viscol si inghet

Adina Meyers

Hidroizolatie fundatie, beci si pivnita

Adina Meyers

In Complexul Rezidential Atlantis Residence se locuieste!

Adina Meyers