LifeStyle Retete

Ce este interzis să faci în această zi în Sâmbăta Mare?

Mai sunt doar câteva ore până la Paște, una dintre cele mai așteptate și importante sărbători ale anului. Dar, până atunci, trebuie să trecem de Sâmbăta Mare, iar credincioșii care își doresc să meargă la de Înviere trebuie să respecte câteva tradiții.

Sâmbăta Mare. Ce este interzis să facă în această zi?

Sâmbăta Mare, ziua în care domnul Iisus Hristos a fost îngropat. Creștinii trebuie să se pregătească pentru marea veghe, momentul în care se vor aprinde luminile și va avea loc slujba de Înviere. De altfel, această zi simbolizează și ultima zin în care se mai fac pregătiri de Paște.

În Sâmbăta Mare, gospodinele pregătesc mâncarea pentru masa de Paște și fac ultimele retușuri prin casă.

În dimineața de Sâmbăta Mare, atât adulții cât și copiii se îndreaptă către casa Domnului, unde se vor spovedi și împărtăși. 

Sâmbătă seara, gospodinele trebuie să pregătească cu grijă coșul care urmează să fie dus la biserică pentru sfințire. În coș se pune un ștergar curat și se așază o lumânare albă, apoi ouă roșii, pască, cozonac, o bucată de slănină, drob, zahăr și făină. Se mai așază salată de hrean cu sfeclă roșie fiartă, sare, câțiva căței de usturoi, o ramură de busuioc și friptură de miel, potrivit ziarulunirea.ro.

Citește integral pe romanialibera.ro

Related posts

O noua crestere a afacerilor SIKA Romania

Adina Meyers

Cazări inedite în România: căsuțe în copac, pentru o vacanță la înălțime – FOTO

Adina Meyers

Ultimii Jedi din saga „Star Wars” ajung pe faţada Hotelului Intercontinental

Adina Meyers