LifeStyle

Ce condiţii trebuie să respecţi ca să ai profit bun dintr-o investiţie imobiliară? 

Argumentele pentru a înveşti în imobiliare nu lipsesc, dar nu toate investiţiile sunt profitabile sau nu toate vor aduce beneficiile dorite. Pentru că efortul economic să fie compensat, este importantă o documentare cât mai amănunţită despre investiţii financiare, iar mai multe sfaturi se pot găsi pe Financer. Există într-adevăr câteva condiţii care trebuie avute în vedere pentru a obţine profit în urma unei investiţii imobiliare. 

Evaluarea riscului imobiliar şi a tendinţelor pieţei în funcţie de zonă

Investiţia într-o zonă cu cerere sporită va asigura o lichiditate mai mare în cazul în care trebuie să se vândă un apartament sau o casă. Ar trebui analizată piaţa imobiliară rezidenţială într-un mod detaliat, iar acest lucru va permite identificarea diferenţelor din zonele locale şi segmentate în funcţie de tipul de locuinţă şi în funcţie de nevoile sau obiectivele celui care face investiţia.

Investiţii în locuinţe din ansambluri rezidenţiale

Potrivit experţilor de la Financer o investiţie într-un apartament situat într-un ansamblu rezidenţial reprezintă o alegere extrem de bună, pentru a obţine profit. Pentru investitori, se recomandă inversarea rolurilor şi trecerea lor în postura de chiriaş/cumpărător al locuinţei vizate. Investitorii trebuie să-şi dea seama dacă este de preferat o locuinţă amplasată într-un cartier rezidenţial sau într-o zonă cu blocuri vechi.

Terenurile încă sunt o investiţie profitabilă

Acestea au reprezentat un mijloc eficient de a obţine profit, modalitate ce se menţine şi în prezent. Ca atare, investiţia în terenuri se dovedeşte a fi una extrem de bună, dar este nevoie de cercetarea pieţei şi investiţii în zone cu potenţial.

Achiziţionarea proprietăţilor ce se afla în etapa de dezvoltare

Acest lucru este valabil în situaţiile în care investitorul decide asupra achiziţiei de imobile situate în ansambluri rezidenţiale. Un pont bun este acela de a nu aştepta până se finalizează construcţia locuinţelor, ci de a înveşti înainte de acest pas. În plus, piaţa imobiliară din România se număra printre cele mai ieftine din Europa, iar acest lucru aduce de la sine avantaje. Un investitor ce doreşte să obţină profit din imobiliare, trebuie să ştie faptul că dezvoltatorii pot face anumite discounturi, dacă achiziţia are loc înainte de etapa finalizării construcţiei. Desigur, este nevoie de o inspectare în amănunt a pieţei şi implicit, a ofertelor.

Proiectul trebuie să fie într-o piaţă profitabilă, cu date demografice atrăgătoare

Proiectul trebuie să aibă o perspectivă pe termen lung. Investiţia pe care urmează să o facă un investitor în domeniul imobiliar, trebuie să fie amplasată într-o zonă de interes. Facilităţile care vin la pachet cu imobilul conduc la generarea de profit pentru investitor, însă, acesta, ar trebui să evalueze şi eventualele riscuri. De exemplu, lipsa mijloacelor de transport în comun, a şcolilor. Zonele de interes se afla în proximitatea locuinţelor, iar acest lucru îndeamnă indivizii să nu treacă respectivă locuinţa cu vederea. Discutăm aici despre potenţialii chiriaşi şi de ce nu, despre cei ce vor dori să cumpere imobilul în care s-a investit.

Este recomandată respectarea acestor condiţii, pentru a avea un profit cât mai mare din investiţii imobiliare. Aici empatia poate fi cheia, pentru că dacă un investitor se aşează în postura cumpărătorului final, el poate identifica anumite idei şi oportunităţi realiste, grozave, cu posibilitatea de a genera un profit frumos. Mai multe sfaturi se pot găsi pe Financer.com.

Related posts

Brico Depôt România și Ateliere Fără Frontiere fac echipă pentru un mediu mai curat

Adina Meyers

Tefal Ingenio – pentru bunătăți savuroase la mesele festive

Adina Meyers

Scapă de vinișoarele inestetice sau micile vânătăi și pregătește-ți picioarele pentru vară

Adina Meyers