LifeStyle

Ce apartament ti se potriveste?

Decizia de a cumpara o casa reprezinta un pas important, insa totodata cel mai logic de facut, avand in vedere ca ratele lunare pentru un credit bancar sunt adesea similare cu cat am cheltui oricum pe chirie.

Asadar ai decis ca ai nevoie de o casa a ta. Urmatoarea intrebare pe care trebuie sa ti-o pui este: ce fel de casa ti se potriveste?

In functie de stilul tau de viata, poti lua in considerare cateva optiuni.

Daca esti student(a) sau proaspat absolvent(a) iar in urmatorii cinci, zece ani te vei concentra mai degraba pe dezvoltarea carierei decat pe intemeierea unei familii, atunci o garsoniera e tot ce ai nevoie. Daca esti extravertit(a) – stii despre ce vorbesc, genul acela cu multi prieteni si viata de noapte – o garsoniera la ultimul etaj al blocului, cu o terasa mare de unde se vede orasul si unde poti da petreceri, va deveni Raiul tau personal. Pe de alta parte, o personalitate introvertita va aprecia mai curand linistea unei garsoniere practice si comode, cu vedere in spate, departe de zgomotul strazii.

Un apartament cu doua camere aproape de sau chiar in centrul orasului se potriveste cuplurilor fara copii si fara masina, care vor sa aiba totul la indemana. Daca totusi ai carnet de conducere, atunci viata intr-un cartier mai indepartat are beneficiile ei – de pilda apartamente mai ieftine si, cel mai probabil, cate un supermarket la fiecare colt de strada!

Vrei sa faci copii? Atunci ai nevoie de cel putin trei camere. Ai putea chiar sa iei in considerare o casa la marginea orasului, in functie de cat de numeroasa este familia ta.

Oricum, vei fi constrans de un buget si de aceea trebuie sa ramai realist(a). Sau, asa cum mi-a spus odata o functionara de la banca: „Draguto, e mai bine sa cumperi ce-ti permiti in acest moment din viata ta”. Subtext: nu stii ce-ti aduce viitorul – falimentul sau poate un sot (mai) bogat? In orice caz, stiu cupluri care au cumparat apartamente cu trei camere (gandindu-se la copil), si care au divortat cativa ani mai tarziu (fara sa fi facut vreun copil), dar si persoane singure care s-au mutat in garsoniere, ca mai apoi sa se casatoreasca si sa plece in case mai mari. Asa ca, da, functionara aceea avea dreptate.  

Related posts

3 moduri prin care îți poți salva amintirile

Adina Meyers

Diversificarea pas cu pas – workshop Bebelu – 25 Noiembrie 2014

Adina Meyers

Ultima lucrare din familia lui Samuel Mutzner de vanzare in licitatie publica la Goldart

Adina Meyers