LifeStyle

Cazinouri online vs cazinouri onsite. Ce preferă românii

Pasionații de cazinouri au la dispoziție două variante: cazinourile online și cele onsite.

În România, cazinourile clasice sunt pe care de dispariție. Cel mai bun exemplu în acest sens este cazinoul din Constanța, o ruină de peste zece ani. Piața cazinourilor online ce oferă jocuri de noroc clienților din România este însă mult mai dezvoltată decât cea clasică, datorită accesibilității.

Lucrurile vor rămâne așa mult timp, chiar dacă, recent, Guvernul României a promis investiții în Cazinoul din Constanța.

Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare și 27 de luni cea de execuție). Lucrările la unul dintre cele mai importante obiective turistice din România vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), prin Compania Naţională de Investiţii (CNI), iar valoarea totală estimată a investiţiei este de 111.553.449,35 lei (cu TVA). „Ne-am luat astăzi angajamentul ca acest obiectiv emblematic al României să fie reabilitat și am convingerea că vom reuși să ducem la bun sfârșit și acest proiect extrem de așteptat de către toți românii”, a declarat viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu.

Până la reabilitarea, MRDAP a publicat poze cu imaginea reabilitată a Cazinoului. În vederea punerii în siguranță a obiectivului de investiţii se propune realizarea lucrărilor de consolidare și restaurare (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol) și a celor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă). Astfel, faţă de documentația avizată iniţial, în anul 2015, principalele modificări vizează, printre altele, reconfigurarea funcțională și adaptarea spațiilor interioare și exterioare la noile funcțiuni propuse prin tema de proiectare, reprezentative pentru viața social-culturală a orașului și pentru un monument de categorie ”A” cu valoare arhitecturală și istorică excepțională; În urma realizării lucrărilor de consolidare și restaurare, Cazinoul va fi redat circuitului public și astfel va fi pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau, cu o remarcabilă unitate stilistică a tuturor elementelor: volume, fațade, raportul plin-gol, decorație interioară și exterioară.

În această manieră, Cazinoul va putea redeveni un centru cultural și de divertisment de anvergură internațională, care va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții, beneficiind de o sală multifuncțională de 200 de locuri și de o sală de festivități cu o capacitate de 150 de locuri.

Related posts

MOBILA EXPO a expus tendințele unei industrii care se reinventează de la an la an

Adina Meyers

Cinci inovatii Saint-Gobain care au schimbat Romania

Adina Meyers

Casa Umbrelor din Xanhti

Adina Meyers