Calatorii LifeStyle

Cazări exotice în vacanțele tale din lumea largă

Ok, te-ai decis să pleci într-o vacanță. Și ai dat la o parte imaginile de pe desktop din ofertele all-inclusive, cu camere luxoase și belle view la mare.  

Ai decis că vacanța ta va fi una aventuroasă, așa că ești deschis la orice idee despre cum poate arăta locul în care vei dormi între destinații.

Radu Vatcu, reprezentant al primei agenții de turism de aventură din România, are câteva idei de cazări inedite, atașate bineînțeles la destinații exotice în care ajunge cu grupurile lui de turiști. Ne-a povestit despre câteva dintre ele, din expedițiile pe care le-a organizat de-a lungul vremii. Radu și ghizii lui conduc români în destinații spectaculoase ale planetei: de la cele mai înalte și celebre culmi muntoase – Mont Blanc (Franța), Mount Kenya (Africa), Aconcagua (Argentina), la trekking și aventură în Patagonia, Venezuela,Tanzania, Borneo, Antarctica, Peru, America Centrala, și multe altele.

Programele lor turistice includ circuite pe toate continentele lumii și se adresează atât persoanelor cu experiență în escaladarea vârfurilor muntoase, cât și celor fără aptitudini fizice deosebite. Condiția este să le placă aventura, să își dorească să descopere locuri, luând contact nemijlocit cu tradițiile, cultura, gastronomia și modul de viață al localnicilor din destinațiile unde ajung. Iată câteva locuri inedite unde s-au cazat Radu și turiștii participanți la expedițiile de aventură organizate de el.

Cuba

Dacă pleci în Cuba, ideal este să îți rezervi mai mult de două săptămâni. Nu ajungi de mai multe ori pe an în America de Sud și dacă vrei să faci plajă pe insula Havana, să vezi Santiago, Trinidad, Sierra Maestra, asigură-te că ai tot timpul la dispoziție să simți Cuba. Aici cazările se fac de obicei la localnici, în case vechi, istorice, situate central sau in poziții bune ale localității, care îți permit să te miști rapid între obiectivele turistice.

Hamad Ela, Etiopia

Hamad Ela este un sat afar din deșertul Danakil din Etiopia, de unde începe călătoria în acest mirific peisaj de sare și vulcani. În deșertul Danakil, denumit de National Geographic cel mai crud loc de pe Pământ, se exploatează sarea iar în regiune există mulți vulcani, precum Erta Ale și Dabbahu.

Zona este cunoscută și pentru vulcani și călduri extreme, temperaturile zilei trec de 50 de grade Celsius. După cum arată și fotografia, se doarme aproape sub cerul liber.

Lamu, Kenia

Lamu este orășelul principal al arhipelagului de insule ce aparțin de Kenia. Nu circulă mașini acolo, pentru că… nu există șosele, iar localnicii se deplasează pe jos sau cu barca, iar măgarii sunt folosiți pentru transportarea mâncării și a altor bunuri. Orașul Vechi Lamu este unul dintre cele mai bine conservate așezări Swahili din Africa de Est. A fost construit din roci de corali și bușteni din lemn. Pe insulă nu există drumuri asfaltate. Peisajele sunt spectaculoase, iar de dormit se doarme în casele localnicilor.

Nepal

Ceea ce vedeți în imagine sunt așa numitele teahouse. Sunt pensiuni construite în munții Himalaya, majoritatea din piatră. Oferă un confort neașteptat pentru o țară destul de săracă, dar mai ales pentru faptul că se găsesc la altitudine.

Noua Zeelandă

Noua Zeelandă  este o țară insulară compusă din două insule mari și mai multe insule mici, situate în sud-vestul Oceanului Pacific, cu priveliști absolut fantastice. Aici cazările sunt în case de lux, special amenajate pentru turiști. Unele vin la pachet cu bărci cu motor sau sisteme electrocasnice de ultimă generație.

 

Râul Khai, Thailanda

Ce vedeți în fotografii sunt constructii de bambus plutitoare, ancorate  de mal cu cabluri. Camerele de aici nu au ferestre, paturile sunt însă prevăzute cu baldachin și… plase de țânțari. Atmosfera este foarte romantică, poate și pentru că nu au curent electric: seara se aprind făclii și felinare. Se servește bineînțeles mâncare tradițională thailandeză, care de obicei este foarte condimentată, și fructe de sezon.

Kenya

Programul expediției include în Kenya și mult așteptatul safari. În fotografii este un lodge de lux, în rezervația naturală Massai Mara, unde animalele sălbatice sunt în habitatul lor natural.

Torres del Paine, Chile, Patagonia

Vorbim despre cel mai cunoscut parc național din Chile. Aici, expediția de aventură cuprinde un traseu de trekking spectaculos. În imagini este o cazare de pe traseu, care a cuprins cumva toți membrii expediției.

Parcul Canaima, Venezuela

La poalele cascadei Angel, în jungla din parcul Canaima, în Venezuela. Toată lumea e frântă, după șase ore de plimbare cu piroga pe râu.

Pentru mai multe imagini accesează galeria foto!

Related posts

Programul In Culise 10-16 August

Adina Meyers

Primavara aduce thecraftlab by Irina Neacsu la Casara

Adina Meyers

De ce să adaugi o extra-securitate ferestrelor tale?

Adina Meyers