Decorarea camerei copilului se poate dovedi o activitate care sa iti dea numeroase batai de cap, mai ales atunci cand nu vrei sa ii dai acestuia mana libera in alegerea decorului. Trebuie insa sa stii ca cel mic are nevoie de o incapere care sa ii ofere senzatia de acasa, precum si sa fie un spatiu pe care acesta sa il perceapa ca fiind unul al lui, personal – asta inseamna ca personalitatea sa se va reflecta in decorul pe care tu trebuie sa il alegi alaturi de puiul tau.

Chiar de la inceput iti vom spune ca e bine sa lucrezi alaturi de copilul tau atunci cand ii amenajezi camera. Gandeste-te asa: tie ti-ar placea ca cineva sa iti spuna cum ai voie sa iti decorezi dormitorul? Nu. Este un spatiu privat si nu vrei ca altcineva sa ti-l invadeze. Sfatul nostru este sa iei in calcul dorintele copilului tau, iar daca ai posibilitatea, incearca sa le pui in practica pe cat mai multe dintre ele. Poti incerca sa le adaptezi si sa mai negociezi una alta cu cel mic, insa evita sa ii respingi din prima ideile / dorintele pe care le are.

In alegerea mobilei e bine sa incerci sa gasesti ceva de calitate, dintr-un material rezistent, care sa treaca testul trecerii anilor. Nu neglija deloc spatiile de stocare, deoarece ele vor fi foarte importante in aceasta perioada, din moment ce va avea nevoie de multe locuri in care sa isi depoziteze numeroasele jucarii pe care le are, hainele, cartile, rechizitele scolare si asa mai departe.

In alegerea culorii care sa predomine il poti intreba pe copilul tau cam ce preferinte are. Poti opta pentru culoarea preferata a sa, insa alege nuanta deschisa a acesteia. Asta pentru ca nuantele deschise sunt cele care dau impresia de spatiu aerisit si generos. Evita sa folosesti culorile clasice (roz pentru fete si albastru pentru baieti) deoarece cu trecerea anilor s-ar putea sa i se para totul prea copilaresc si va trebui sa rezugravesti.

Un ultim sfat pe care ti-l dam este sa nu neglijezi lumina. Aceasta este foarte importanta pentru dezvoltarea copilului tau. E bine sa te asiguri ca va avea mereu o camera scaldata in lumina, atat naturala, cat si artificiala.

Related posts

18 plante de apartament sigure pentru pisici și câini

Adina Meyers

Transformatorul de 12 v: ce trebuie să știi despre el? Informații de bază

Adina Meyers

Livinguri moderne: idei de amenajare care să te inspire

Adina Meyers