Amenajare baie

Câteva idei pentru amenajarea colțului de rai privat: baia

Dacă bucătăria este inima unei case, atunci baia este mușchiul său, cu siguranță. Cum altfel să fie, doar este singura încăpere din casă în care copiii se bălăcesc în fiecare seară iar doamna casei își începe ziua cu puțin machiaj și aranjare.

Bineînțeles, transformarea băii în una dintre încăperile tale preferate din casă are legătură cu stilul de amenajare dar și cu funcționalitatea. Primul pas în crearea unei băi ce este amenajată după ultimele trenduri ce îi măresc funcționalitatea constă în analiza acestor trenduri. Stilul de viață ni se schimbă la anumite perioade de timp și este foarte important ca și mediul în care trăim să se adapteze la noile noastre nevoi.

Unul dintre cele mai importante trenduri este trecerea de la stilul opulent la cel industrial. Mult roz, candelabre bogate și elemente aurii – toate acestea sunt înlocuite de opusul lor. Stilul industrial-minimalist înseamnă detalii metalice și o estetică mult mai masculină. Poți obține acest stil prin schimbarea pieselor mici de mobilier cu unele de culoarea wenge sau lăsarea la vedere a unor țevi ce vor fi vopsite în aceeași culoare cu mobilierul de baie.

Oglinda cu rame mari nu mai este considerată practică în acest an. Hai să recunoaștem: o oglindă cu unghiuri ascuțite și colțuri nu este întotdeauna cea mai bună opțiune pentru baie; este greu de curățat și adună praf imediat. Începând cu acest an, oglinda din baie este modernă și foarte simplă. Ramele de metal și chiar lipsa ramelor simplifică mult spațiul și fac oglinda ușor de curățat. Trendul de bază este ca baia să fie cât  mai ușor de menținut curată și ordonată.

Tonurile de lemn natural sunt din nou la modă! Dacă obiectivul tău este să faci ca baia să fie primitoare asemenea unui SPA, lemnul natural puțin lăcuit este o opțiune excelentă. Acest tip de mobilă de baie arată cel mai bine atunci când este accentuat cu gresie deschisă la culoare și alte elemente naturale, precum bambusul și bumbacul. Ia în considerare mobilierul din pin sau rafturi din lemn pe care depozitezi prosoape pufoase.

Încearcă finisajele mate în locul celor lucioase – acesta este unul dintre trendurile preferate de specialiștii în amenajări interioare. De exemplu, faianța mată sau capul de duș mat adaugă un plus de textură și rafinament. De asemenea, sunt și mai ușor de întreținut căci nu încerci mereu să obții acea strălucire orbitoare. Finisajele mate reprezintă acel trend care este și funcțional și la modă – lucruri foarte importante când vine vorba de baie.

În concluzie: pentru cei ce-și aranjează părul acasă sau cei ce folosesc baia pentru ultimele retușări înainte de petrecerile din weekend, baia este adevăratul punct de lucru al casei. Pornind de la cele mai bune tendințe pentru baie din acest an prezentate aici, se poate combina moda și funcționalitatea pentru a obține un spațiu ce funcționează pentru familie, se încadrează în buget și reflectă stilul de design dorit.

Băile moderne crează impresia de simplitate și ordine, lucruri obținute, în primul rând, datorită mobilei pentru baie. Folosește formele și modelele geometrice, liniile simple, culorile minimaliste și mobila în culori naturale. Baia ta poate deveni, fără prea mult efort, un sanctuar modern al confortului și curățeniei.

Deoarece baia reprezintă spațiul pe care îl folosim în fiecare zi, importanța sa este mult mai mare decât credem noi. Băile moderne au trecut de mult dincolo de spațiul limitat pe care-l ocupă, devenind vesele și colorate până la sofisticate și impozante. Detaliile moderne ale mobilierului transformă baia în spațiul fantastic pe care ni-l dorim destinat relaxării și îngrijirii corporale zilnice.

Related posts

Mobilier baie de lux și accesorii moderne pentru un design special al băii tale, de la Afa Design

Adina Meyers

Ce opţiuni ai pentru a amenaja o baie atipică?

Adina Meyers

Depozitarea prosoapelor. 4 idei pentru o baie frumoasa

Adina Meyers