Atrasă de orizonturile largi, de liniştea şi tihna vieţii la ţară, o familie tânără de timişoreni a schimbat locuinţa din oraş cu plăcerile simple ale traiului la curte. Nu a renunţat însă la confort şi la un ambient cu stil, designerul Corina Săftescu fiind invitată să se ocupe de amenajarea interioară şi de aspectul exterior al casei.

Localitatea Şag, situată la 15 kilometri distanţă de Timişoara, a fost alegerea unanimă a celor patru membri ai familiei (părinţii şi două fetiţe gemene), care au dorit în acest fel să fie mai aproape de casa bunicilor. Pentru a beneficia şi de un teren suficient de generos, pe care să cultive pomi fructiferi şi legume bio, gazdele noastre s-au îndreptat către o zonă nouă, aflată în plină dezvoltare, situată la marginea localităţii.

În 2006, au cumpărat aici un teren plan, de 2.000 de metri pătraţi, cu formă dreptunghiulară. „Ne-au atras în primul rând forma şi dimensiunea terenului, dar şi faptul că este amplasat în apropierea pădurii şi a Mănăstirii Şag.”

Pentru proiectul casei au apelat la arhitectul Cristian Ciocan din Timişoara, iar pentru amenajarea interioară şi înfrumuseţarea faţadelor i-au cerut ajutorul cunoscutului designer Corina Săftescu

Întreaga poveste a acestei case o puteţi citi în revista Casa Mea, numărul de februarie.

Text: Oana Voicu / Foto: Antonio Cioarek

Related posts

Combinatie inedita de stiluri intr-o casa din Timisoara

Adina Meyers

Cum gasesti designerul de interior potrivit pentru locuinta ta?

Adina Meyers

Efectul pandemiei: Locuințele cu grădină sau terasă și compartimentări inteligente, la mare căutare

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe