Amenajari Interioare

5 caracteristici importante pentru alegerea aragazului 

Fără un aragaz performant, o bucătărie nu poate fi considerată funcțională. De aceea, alegerea aragazului ar trebui făcută neapărat ținând cont de o serie de caracteristici care îți pot garanta o alegere reușită. Iar despre 5 dintre cele mai importante criterii pe care trebuie să le folosești pentru alegerea unui aragaz vom vorbi și noi în acest articol.

Descoperă din rândurile următoare care sunt caracteristicile ce nu ar trebui să vă scape din vedere atunci când vă cumpărați aragazul:

1.Aspect

Chiar dacă nu influențează în vreun fel anume performanța aragazului, trebuie să recunoaștem că aspectul acestui aparat reprezintă un detaliu important. Nu poți alege orice aragaz pentru bucătăria ta, mai ales dacă ai investit timp și efort pentru a obține un aragaz retro cu aspect cât mai atrăgător.

Drept urmare, în funcție de nota de design adoptată pentru amenajarea bucătăriei, vei stabili și modul în care va arăta aragazul dorit.

De exemplu, dacă întreaga atmosferă inspiră un aer rustic, cel mai probabil vei căuta aragazuri rustice, astfel încât să se integreze cât mai bine în decor. Drept urmare, nu uita să arunci o privire peste oferta cu modele aragazuri rustice.

De asemenea, nu uita de dimensiuni, mai ales daca nu beneficiezi de prea mult spațiu în bucătărie.

2.Alimentare

Locuința ta este racordată la o rețea de gaze naturale și vrei să folosești un aragaz pe gaz? Ori poate că preferi să folosești un aragaz electric? Ei bine, este un detaliu important pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când îți cumperi aragazul.

Fiecare mod de alimentare prezintă atât avantaje, cât și dezavantaje. De exemplu, aragazurile electrice garantează un control precis al temperaturii precum și constanță, în timp ce plitele cu flacără pe gaz pot oferi acel gust special al mâncării gătite la foc.

Pune în balanță avantajele și dezavantajele, iar mai apoi vei putea lua o decizie cât mai corectă pentru tine.

3.Caracteristici extra

De foarte multe ori, detaliile fac diferența. Drept urmare, nu ar trebui să le ignori. Asigură-te că ai aprindere electrică, timer și mai ales cât mai multe funcții și sisteme de siguranță. 

La o primă vedere, acestea ar putea părea mai puțin importante, însă în timpul folosirii aragazului se vor dovedi a fi de foarte mare ajutor.

Iar din acest punct de vedere, recomandarea noastră nu poate fi alta decât următoarea: cu cât sunt mai multe funcții și caracteristici extra, cu atât mai bine!

4.Consum

Indiferent de modul de alimentare ales, este important să deții un cuptor cu un consum cât mai redus. Iar din acest punct de vedere, alegerea este destul de ușor de făcut. Trebuie doar să oferi atenție clasei energetice a aragazului dorit.

Alegând un aragaz rustic cu clasa energetică A, de exemplu, ai garanția unui mod de funcționare eficient și mai ales puțin costisitor. Chiar dacă este o investiție mai mare să cumperi un aragaz eficient energetic, investiția va fi recuperată apoi prin economiile pe care le vei face.

5.Cuptor

Apoi, va trebui să acorzi o atenție deosebită cuptorului. Asta mai ales dacă vei folosi cuptorul deseori pentru gătit. Asigură-te că este suficient de voluminos pentru nevoile tale dar și suficient de performant. 

Un cuptor performant îți garantează mâncăruri delicioase. Iar performanța în cazul cuptorului unui aragaz presupune o temperatură constantă, ce poate fi controlată cu precizie, posibilitatea de a alege modul în care se face încălzirea (doar din partea inferioară, doar din partea superioară, din ambele părți șamd) precum și posibilitatea de a folosi diferite funcții șicaracteristici extra.

În acest sens îți recomandăm să ai în vedere achiziționarea unui aragaz cu cuptor electric.

Acestea sunt, așadar, cele mai importante 5 aspecte de care ar trebui să ții neapărat cont atunci când îți cumperi un aragaz. Pune în practică aceste sfaturi simple și fără dar sau poate vei obține succesul dorit.

Related posts

O fabrica din Sebes incalta de 90 ani Europa. Si nu numai

Adina Meyers

Mansarda in stil rustic

Adina Meyers

Oferte irezistibile la BoConcept!

Adina Meyers